Valencia eteni ensimmäisenä espanjalaisjoukkueena Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. St. Gallen kaatui lohkovaiheen neljännellä kierroksella monien vaiheiden jälkeen maalein 3-2. Sergio Canales iski vieraille voiton 86. minuutilla.

Canalesin lisäksi Valencian Pablo Piatti onnistui maalinteossa kahdesti. Puolen tunnin kohdalla hän vei Valencian johtoon ja vartti ennen täyttä aikaa syntyi tasoitus 2-2:een. Välissä Stéphane Besle ja Goran Karanovic osuivat St. Gallenille.

Ihan niin yksinkertainen ottelu ei ollut. Valencialla oli paikkoja ratkaista peli jo hyvissä ajoin. Tunnin kohdalla kotijoukkueen Philippe Montadon rikkoi rangaistusalueella ulosajon arvoisesti, mutta Jonas epäonnistui rangaistuspotkussa. Aiemmin Hélder Postiga oli osunut maalipuihin kerran ja Canales kahdesti.

Lohkon toisessa ottelussa Kuban Krasnodar pakotti Swansean 1-1-tasapeliin, joten toinen jatkopaikka on vielä aavistuksen verran auki. Valencialla on yhdeksän, Swansealla kahdeksan, St. Gallenilla kolme ja Kubanilla kaksi pistettä.

Eurooppa-liiga torstaina

St. Gallen – Valencia (1-1)
0-1 Pablo Piatti (30.)
1-1 Stéphane Besle (37.)
2-1 Goran Karanovic (66.)
2-2 Pablo Piatti (73.)
2-3 Sergio Canales (86.)

Guimarães – Real Betis klo 22.05

Sevilla – Slovan Liberec klo 22.05