FC Barcelona saa Mestarien liigan lohkovaiheen neljännessä ottelussa vieraakseen AC Milanin. Edellinen kohtaaminen päättyi tasapeliin.

Loukkaantumiset

FC Barcelona

Adriano
Jonathan dos Santos
Ibrahim Afellay
Isaac Cuenca
Jordi Alba

AC Milan

Matías Silvestre
Stephan El Shaarawy
Daniele Bonera
Giampaolo Pazzini
Mattia De Sciglio (mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

FC Barcelona

FC Barcelona – Espanyol 1-0 (La Liga)
Celta Vigo – FC Barcelona 0-3 (La Liga)
FC Barcelona – Real Madrid 2-1 (La Liga)

AC Milan

AC Milan – Fiorentina 0-2 (Serie A)
AC Milan – Lazio 1-1 (Serie A)
Parma – AC Milan 3-2 (Serie A)

Edellinen keskinäinen ottelu

AC Milan – FC Barcelona 1-1 (Mestarien liiga, 22.10.2013)

Arvio

Edellinen, 1-1-tasapeliin Milanossa päättynyt, ottelu näiden seurojen välillä jätti hieman valjun kuvan. Nyt odotetaan vauhdikkaampia otteita, kun Mario Balotelli kirmaa kentälle.

Tuloksellisesti Barcelonan kausi on toistaiseksi ollut erinomainen, Milanin katastrofi. Perinteinen italialaisryhmä valahti Serie A:ssa jo sijalle 11. Viimeisistä viidestä ottelustaan Milan on voittanut vain yhden, Barcelona sen sijaan ei ole hävinnyt kauden aikana vielä kertaakaan. Barcelona keikkuu La Ligassa piikkipaikalla.

Mestarien liigassa Barca johtaa H-lohkoa seitsemällä pisteellä. Milanilla on viisi ja Celticillä kolme pinnaa. Jos Barcelona voittaa, jatkopaikka alkaisi olla taskussa. Milanin voitto tekisi lohkosta kiharaisemman.

Kärjistetysti Barcelonan suurin huolenaihe ei ole Milan. Joukkueen talismaani Lionel Messi kahlaa maaliujoudessa. Viimeksi argentiinalainen osui juuri Milania vastaan. Toisaalta Messin maalittomuus on ollut hyväksi Barcelonalle. Muiden on ollut pakko nousta esiin. Muiden tarkoittaa tässä tapauksessa lähinnä Alexis Sánchezia, joka on viimeisimmissä otteluissa löytänyt kelpo vireen.

Mitä todennäköisimmin otteluparin toinen osa sujuu kotijoukkue Barcelonan komennossa. Povataan siis voittoa Kataloniaan.