Ruuhkaviikko huipentuu Barcelonassa Katalonian derbyyn, jossa FC Barcelona isännöi Espanyolia.

Loukkaantumiset

FC Barcelona

Isaac Cuenca
Ibrahim Afellay
Jonathan dos Santos
Jordi Alba
Gerard Piqué (mahdollisesti pelikunnossa)
Adriano (mahdollisesti pelikunnossa)

Espanyol

Víctor Álvarez
Héctor Moreno (mahdollisesti pelikunnossa)
Javi López (mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

FC Barcelona

Celta Vigo – FC Barcelona 0-3 (La Liga)
FC Barcelona – Real Madrid 2-1 (La Liga)
AC Milan – FC Barcelona 1-1 (Mestarien liiga)

Espanyol

Espanyol – Málaga 0-0 (La Liga)
Levante – Espanyol 3-0 (La Liga)
Espanyol – Atlético Madrid 1-0 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Espanyol – FC Barcelona 0-2 (La Liga, 26.5.2013)

Arvio

Katalonian derby on otteluruuhkan viimeinen koitos molemmille joukkueille. Perjantain ottelun jälkeen Barcelonalla on ruhtinaalliset neljä välipäivää (suurseuralle paljon) ennen AC Milanin kohtaamista Mestarien liigassa.

Päävalmentaja Gerardo Martino on harjoittanut vahvaa rotaatiota pitkin kautta. Nyt on odotettavissa, että edellisessä pelissä huilanneet Neymar, Xavi, Andrés Iniesta ja Gerard Piqué palaavat kokoonpanoon. Keskikentälle ja hyökkäykseen on paljon vaihtoehtoja. Sen sijaan vasemman pakin paikka on loukkaantumisten runtelema. Sekä Jordi Alba että Adriano ovat sairastuvalla, joten Martin Montoya on todennäköisin vaihtoehto.

Parin heikomman pelin jälkeen Barcelona on jälleen löytänyt paremman vireen. Ensin kaatui Real Madrid ja muutama päivä sitten Celta Vigo. Espanyol on kerännyt kolmesta viimeisestä ottelustaan voiton Atlético Madridia ja tasapelin Málagaa vastaan. Vaikka tulosten puolesta on mennyt kohtuullisen hyvin, maalinteko on tuottanut vaikeuksia. Kolmessa edellisessä ottelussaan Espanyol on tehnyt vain yhden maalin.

Espanyolin edellinen voitto Camp Noulta on vuodelta 2007. Isoveli lienee jälleen parempi, maalein 3-0.