Viime kesänä Espanjan kansalaisuuden saanut Atlético Madridin hyökkääjä Diego Costa on koko syksyn ollut jatkuvien spekulaatioiden kohteena maajoukkue-edustuksen myötä.

Brasiliassa syntynyt hyökkääjä edusti alkuvuodesta synnyinmaataan kahdessa maaottelussa, joista kumpikaan ei kuitenkaan ollut virallisessa kilpailussa, joten edustusoikeus voidaan vielä siirtää Fifan päätöksellä toiseen maahan.

Espanjan liitto hakee nyt Brasilian liitolta CBF:ltä edustusoikeutta Costalle ja on samalla ilmoittanut, että pelaajan nyt tekemän päätöksen myötä hän ei ole valittavissa Brasilian A-maajoukkueeseen jatkossa.

Fifan lopullinen päätös asiassa kestää todennäköisesti jonkin aikaa, mutta se ei estä Costaa pelaamasta tavallisessa maaottelussa Espanjan paidassa. Yleisesti uskotaan, että hänet nimetään joukkueeseen edessä oleviin Etelä-Afrikka- ja Angola-otteluihin.