Barcelonan peräsimestä toissakesänä sivuun jäänyt ja viime kesänä Bayern Müncheniin siirtynyt Pep Guardiola on kokenut lukuisia Clásicoita niin pelaajana kuin valmentajanakin. Nyt keskittyminen on luonnollisesti Bayernissa ja Bundesligassa. Marca sai puristettua valmentajalta ajatuksia myös vanhasta vihollisesta Real Madridista Clásicon kynnyksellä.

– Rehellisesti sanoen en ole paras henkilö vastaamaan, koska olen nähnyt vain yhden heidän [Realin] ottelunsa kokonaan. Mutta sen voin sanoa, että Carlo Ancelotti on yksi parhaista valmentajista maailmassa, Guardiola totesi espanjalaislehden kysymykseen.

– Hän on valtavan kokenut, hän on voittanut mestaruuksia useammassa seurassa ja olen varma että ennemmin tai myöhemmin hän saa Realin pelaamaan todella hyvää jalkapalloa.

Guardiola muistutti kuitenkin, että mikään ei tapahdu hetkessä – viitaten kenties oman Bayern-aikansa alun pieniin käynnistysvaikeuksiinkin.

– Joukkue on muuttunut valmentajanvaihdoksen myötä ja on ihan normaalia, että silloin on alkuun vaikeuksia. Olen kuitenkin varma, että Carlo saa palaset pian kohdilleen.

Guardiolalta on toki ”pakollista” kysyä myös Barҫasta ja Bayernista.

– En voi vertailla näitä joukkueita, koska olin Barҫassa 25 vuotta pelaajana ja valmentajana, täällä olen ollut vasta kaksi kuukautta. Lisäksi Bayernilla on oma tyylinsä – tämä on liian iso seura kopioidakseen muita.

Nyt edessä olevan Clásicon suhteen Guardiola ei halua veikata lopputulosta, mutta selvää on kumman puolella hän on.

– Toivon vain, että Barҫa voittaa.