Rayo Vallecanossa ollaan kaikkea muuta kuin tyytyväisiä La Ligan kilpailukomitean nuorelle lupaukselle Saúl Ñíguezille lätkäisemästä kahden ottelun lisäpelikiellosta.

Keskikenttämies sai punaisen kortin kahden varoituksen myötä viikonlopun ottelussa Almeríaa vastaan ja sitä myötä automaattisen yhden ottelun pannan. Nyt kilpailukomitea on kuitenkin lätkäissyt päälle kaksi ottelua ylimääräistä pelikieltoa.

Ratkaisua perusteltiin Saúlin jatkuneella sananvaihdolla erotuomarin kanssa, koska hän oletti saaneensa vasta ensimmäisen varoituksensa ottelussa. Rayon urheilujohtaja Felipe Minambres on ilmoittanut seuran valittavan tuomiosta.

– Rangaistus ei ole oikeassa mittasuhteessa ja on epäreilu. Olemme todella yllättyneitä tapahtuneesta. Kyse ei ollut mistään loukkauksesta tai uhkailusta pelaajan puolelta, Minambres sanoi Cadena Serille.

– Toisen keltaisen kortin osalta oli epäselvyyttä ja hän halusi vain sanoa tästä erotuomarille. Kahden ottelun lisäpelikielto on ylimitoitettu, komitea ampuu kärpäsiä tykillä.

18-vuotias Saúl debytoi La Ligassa viime keväänä Atlético Madridin riveissä, mutta siirtyi lainalle Rayoon täksi kaudeksi ja on saanut hyvin vastuuta alkukaudella.