Manchester Unitedilla on hyvä tilaisuus parannella asemiaan A-lohkossa, kun joukkue kohtaa avauspisteitään hakevan Real Sociedadin Old Traffordilla.

Loukkaantumiset

Manchester United

Ei loukkaantumisia

Real Sociedad

Estaban Granero
Diego Ifrán
Daniel Estrada
Gorka Elustondo

Edelliset ottelut

Manchester United

Manchester United – Southampton 1-1 (Valioliiga)
Sunderland – Manchester United 1-2 (Valioliiga)
Shakhtar Donetsk – Manchester United 1-1 (Mestarien liiga)

Real Sociedad

Valencia – Real Sociedad 1-2 (La Liga)
Rayo Vallecano – Real Sociedad 1-0 (La Liga)
Leverkusen – Real Sociedad 2-1 (Mestarien liiga)

Arvio

Kummatkin joukkueet tarvitsevat ottelusta voiton. Kotijoukkue on selkeä ennakkosuosikki, mutta nykyvireessään Unitedilla ei ole varaa baskiryhmän aliarviointiin. Huonommatkin joukkueet ovat alkukaudesta poistuneet Old Traffordilta voittajina.

Toisaalta eipä ole La Realin kausi sen paremmin alkanut. Mestarien liigan lisäksi joukkue on kontannut myös kotoisessa sarjassa. Vaikka joukkueen runko pysyi lähes ennallaan viime kauteen nähden, on sen pelaaminen tökkinyt Jagobe Arrasaten alaisuudessa. Pientä valonpilkahdusta tunnelin päähän toi lauantain vierasvoitto Valenciasta.

Real Sociedad ei kuitenkaan ole niin huono ryhmä kuin tuloskunto antaa ymmärtää. Joukkueen runkopelaajat ovat pelanneet pitkään yhdessä ja sen kokoonpanosta löytyy laadukkaita pelaajia, jotka sopivat loistavasti vastaiskupeliin. Mm. Carlos Vela ja Antoine Griezmann saattavat aiheuttaa suuria ongelmia United-puolustukselle. Shakhtaria ja Leverkusenia vastaan baskeilla oli myös hieman epäonneakin mukana. Joukkue on itseasiassa luonut tämän kauden Mestarien liigassa enemmän maalitilanteita kuin samat joukkueet kohdannut United.

Materiaaliero on selvä kotijoukkueen eduksi, ja Red Devils on ottelussa selkeä suosikki viime aikaisesta vireestään huolimatta. Yksilötasolla Unitedilla löytyy pelaajia, jotka pystyvät kääntämään heikommatkin ottelut joukkueen hyväksi. On hyvin todennäköistä, että manchesterilaiset ovat Wayne Rooneyn tai Robin van Persien verran parempia, vaikka vierailijat rimpuilisivat hyvin mukana.

Kotivoitto tarkoittaisi käytännössä Real Socieadin jatkohaaveiden murentumista, eikä tasapelikään joukkuetta todennäköisesti pelastaisi. Manchester Unitedille pistemenetys ei olisi vielä maailman loppu lohkon tilanteen kannalta, mutta David Moyesin asemaa se saattaisi horjuttaa entisestään.

Topi Virri