Osasunan heikosti alkanut kausi ei anna viitteitä paremmasta, kun sarjaa johtava FC Barcelona saapuu vieraaksi.

Loukkaantumiset

Osasuna

Raoul Loe
Nino
Roberto Torres
Echaide
Miguel Flaño
Álvaro Cejudo (pelikielto)

Barcelona

Jordi Alba
Ibrahim Afellay
Isaac Cuenca

Edelliset ottelut

Osasuna

Málaga – Osasuna 0-1 (La Liga)
Osasuna – Levante 1-0 (La Liga)
Atlético Madrid – Osasuna 2-1 (La Liga)

Barcelona

Barcelona – Real Valladolid 4-1 (La Liga)
Celtic – Barcelona 0-1 (Mestarien liiga)
Almería – Barcelona 0-2 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Barcelona – Osasuna 5-1 (La Liga, 27.1.2013)

Arvio

Siinä missä Osasunalla on useita loukkaantumishuolia, Barcelonan tilanne alkaa näyttää valoisalta. Argentiinalaiskaksikko Lionel MessiJavier Mascherano on jälleen pelikunnossa, mikä vaikuttaa positiivisesti joukkueen peliin. Barca-faneille suurin ilonaihe on se, että Tarzan on palannut. 35-vuotias kapteeni Carles Puyol on ensimmäistä kertaa nimetty kokoonpanoon sitten kevään loukkaantumisen.

Pelillisesti Barcelona on valovuoden Osasunaa edellä. Kahdeksasta ottelustaan Barca on voittanut kaikki, Osasuna vain kaksi. Päävalmentaja Gerardo Martino jätti lauantain kokoonpanosta pois Gerard Piquén, Dani Alvesin ja Alexis Sánchezin. Osittain taustalla lienee viikon sisään pelattavat ottelut AC Milania ja Real Madridia vastaan. Tässä piilee myös vaara. Barcelona on ollut usein haavoittuvainen maaottelutauon jälkeisissä otteluissa. Osasunalle tilanne tarjoaa herkullisen mahdollisuuden. Jos Barcelona lähtee yhtään takki auki, voi baskijoukkue jopa napata voiton. Todenäköistä se ei silti ole.