Barcelona on tehnyt muutoksen pääsylippupolitiikkaansa. 26.10. pelattavasta El Clásicosta lähtien seitsemään kotiotteluun ei päästetä lapsia katsomoon ilman pääsylippua. Tähän saakka alle seitsemänvuotiaat lapset ovat päässeet Camp Noulle vanhempiensa seurassa ilman omaa pääsylippua.

Taustalla on nimenomaan El Clásico, joka pelataan poikkeukselliseen aikaan eli avauspotku on jo iltakuudelta. Tämän myötä on arvioitu, että lapsia olisi tulossa lehtereille jopa 40 000. Barcelonan puheenjohtaja Sandro Rosell on tehnyt päätöksen – tosin raskain mielin, kuten hän itse totesi.

– Kukaan ei ole enempää tätä päätöstäni vastaan kuin minä, mutta se oli pakko tehdä. Tämä oli velvollisuuteni, Rosell sanoi Catalunya Ràdiolle.

– Herään mieluummin lukemaan otsikoita ”Rosell ei päästä lapsia katsomoon” kuin otsikoita ”Rosell vastuussa lapsen kuolemasta”.

Päätös on herättänyt vastalausemyrskyn etenkin sosiaalisessa mediassa. Ennen kaikkea on vedottu siihen, että lasten kanssa otteluun lähtö on perheen perinne, joka nyt tuhoutuu. Rosell kuitenkin painotti, että turvallisuus on tärkein asia.

– Turvallisuusasiantuntijat ovat varoittaneet meitä, että normaalin 10 000:n sijasta jopa 40 000 lasta olisi tulossa Barҫa – Real Madrid -otteluun. Se tarkoittaisi kaikkiaan 140 000 katsojaa. Tässä ei ole kyse laista tai sen noudattamisesta, vaan olemme huolissamme siitä että mitä vain voisi tapahtua stadionin kolmannessa katsomokerroksessa.