Jose Mourinho jätti Real Madridin päävalmentajan pestin jokseenkin myrskyisissä tunnelmissa viime kauden jälkeen. Tämän jälkeen seuran sisältä on kuulunut enemmän ylistystä nykyiselle päävalmentajalle Carlo Ancelottille, mutta toppari Raphaël Varane muistuttaa että Mourinhon ajassa oli myös paljon hyvää.

18-vuotiaana kesällä 2011 Realin paitaan siirtynyt Varane antaa omasta kehittymisestään varauksetonta kiitosta portugalilaisluotsille. Viime kauden loppupuolella Varane nousi vakiomieheksi pelaavaan kokoonpanoon.

– Mourinho sanoi, että tulen saamaan minuutteja ykkösjoukkueessa, että tulen pääsemään sisään paremmin ja tuntemaan itseni paremmin, Varane kertoi Europa Pressille.

– En ollut aiemmin joutunut kohtaamaan kovia paineita sen enempää kentällä kuin sen ulkopuolella ja hän sanoi, että saan tilaisuuden oppia nopeasti miten niihin pitää reagoida.

Varanen mukaan Mourinho oli sanansa mittainen mies ja toppari kehui myös valmentajan ihmistuntemusta.

– Hän piti aina sanansa ja tiesi aina oikean hetken, jolloin puskea minua eteenpäin.

– Ennen siirtymistäni joukkueeseen ajattelin, että se ei ole hyvä ajatus ja etten pääsisi pelaamaan. Jose Mourinho kuitenkin vakuutti minut. Hän sanoi että tulen edistymään, että tulen saamaan kokemusta korkeimmalla tasolla ja tämä tulisi olemaan vain hyväksi minulle.

Lensista Real Madridiin siirtynyt nyt 20-vuotias Varane nousi viime kaudella myös Ranskan A-maajoukkueeseen.