Barcelonan pelaajia – toki monien muiden tavoin – syytetään aika ajoin rajustikin filmaamisesta kentällä ja viimeisimpänä tulilinjalla ovat olleet Sergio Busquets ja Neymar. Busquetsin mukaan syytökset menevät kuitenkin maalistaan ohi.

Busquets kiistää jyrkästi sen enempää itsensä kuin Neymarinkaan leimaamisen sukeltelijoiksi olevan oikeutettua.

– Filmaamista? Ei se ole filmaamista, vaan oveluutta. Tätä keskustelua ei ole tarpeen edes käydä, sillä tämä ei ole olennainen kysymys. On aivan liian helppo leimata ihmisiä, Busquets kuittasi Cadena COPEn haastattelussa.

Busquets käänsi nopeasti keskustelun Neymarin osalta kesällä Barҫaan siirtyneen brasilialaisen ylistämiseksi.

– Olemme olleet yllättyneitä siitä kuinka nopeasti hän on sopeutunut, sillä se ei ole helppoa ottaen huomioon hänen ikänsä ja pelifilosofian erilaisuuden.

– Hän on ihan tavallinen ihminen, hyvin ujo ja hiljainen, mutta samalla mahtava kaveri. Hän viettää aikaansa lähinnä muiden brasilialaisten seurassa, mutta tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Hän ei elättele mitään harhakuvitelmia ja haluaa koko ajan oppia, hänen roolinsa on kuitenkin toinen kuin se oli Santosissa ja hän tietää sen itse.

Barcelonan päävalmentaja Tata Martino on kierrättänyt pelaajiaan vahvasti alkukaudesta. Busquets otti kantaa myös tähän.

– Ylimääräinen lepo on tervetullutta. Edessä on pitkä kausi ja MM-lopputurnaus sen päätteeksi, joten kaikki hyötyvät siitä.