Levante isännöi lauantai-illan ottelussa Real Madridia. Onko Real Madrid toipunut paikallisottelussa kärsimästään tappiosta? Jatkuuko Levanten tappiottomien otteluiden putki?

Loukkaantumiset

Levante

Real Madrid

Xabi Alonso
Gareth Bale

Edelliset ottelut

Levante

Osasuna – Levante 0-1 (La Liga)
Levante – Real Valladolid 1-1 (La Liga)
Almería – Levante 2-2 (La Liga)

Real Madrid

Real Madrid – FC Kööpenhamina 4-0 (Mestarien liiga)
Real Madrid – Atlético Madrid 0-1 (La Liga)
Elche – Real Madrid 1-2 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Real Madrid – Levante 5-1 (La Liga, 6.4.2013)

Arvio

Periaatteessa Real Madrid on selvästi Levantea vahvempi. Mutta vain periaatteessa. Viimeisistä neljästä kohtaamisesta Ciutat de Valencialla vain yksi on päättynyt Real Madridin voittoon.

Nyt Realin on käytännössä voitettava, koska muuten Barcelona ja Atlético Madrid saattavat karata jo kahdeksan pisteen päähän. Se on ero, jota Espanjassa ei välttämättä kiritä enää kiinni.

Toisaalta Realin tilanne näyttää kohtuullisen valoisalta, sillä kenraaliharjoitus meni nappiin. FC Kööpenhamina kaatui 4-0 Mestarien liigassa ja Raphaël Varane palasi pelaavaan kokoonpanoon. Näyttäisi siis siltä, että tappio paikallispelissä on käsitelty ja sen yli on päästy.

Entä sitten Levante? Valencialaisjoukkue kävi kauden avauskierroksella Barcelonan löylyissä (0-7), mutta sen jälkeen tappioita ei ole tullut. Joaquin Caparrosin ryhmä on pelannut neljä tasapeliä ja voittanut kaksi ottelua.

Todennäköisesti Real runttaa pakkoraossa voittoon. Jätetään kuitenkin tasapelille pieni mahdollisuus.