Espanjan jalkapalloliitto RFEF on vahvistanut, että Atlético Madridissa erinomaisia otteita esittänyttä Diego Costaa ei nähdä ainakaan vielä lokakuun MM-karsintaotteluissa Espanjan paidassa.

Espanja on vääntänyt FIFAn kanssa kättä Diego Costan edustusoikeudesta ja ongelmana taustalla on se, että Costa on pelannut kaksi ystävyysottelua Brasilian paidassa. Liiton mukaan pelaaja itse on ilmoittanut halunsa edustaa ”La Rojaa” ja Brasiliasta on pyydetty virallista vahvistusta sille, että Costa ei ole pelannut yhtään karsinta- tai muuta kilpailullista ottelua Brasilian maajoukkueessa missään ikäluokassa.

– Atlético Madridin Diego Costaa ei tulla nimeämään Vicente del Bosquen joukkueeseen seuraaviin maaotteluihin Valko-Venäjää ja Georgiaa vastaan, RFEF:n tiedote kertoi.

– FIFA on pyytänyt lisäselvityksiä ja niitä ollaan parhaillaan tekemässä. Samaan aikaan pelaaja itse kertoi päävalmentajalle halustaan edustaa tulevaisuudessa Espanjaa.

RFEF on kuitenkin luottavainen sen suhteen, että Diego Costa saa peliluvan FIFAlta, koska kaikki edellytykset tälle täyttyvät liiton mukaan ja ainoastaan virallinen todistus Brasiliasta enää puuttuu.

Diego Costa on asunut ja pelannut Espanjassa kesästä 2007 saakka.