Espanjalaisen mittapuun mukaan kriisissä oleva Real Madrid isännöi Mestarien liigan toisella kierroksella FC Kööpenhaminaa. Onko Juventuksen yllättäneestä tanskalaisjoukkueesta Realin horjuttajaksi?

Loukkaantumiset

Real Madrid

Xabi Alonso

FC Kööpenhamina

Edelliset ottelut

Real Madrid

Real Madrid – Atlético Madrid 0-1 (La Liga)
Elche – Real Madrid 1-2 (La Liga)
Real Madrid – Getafe 4-1 (La Liga)

FC Kööpenhamina

Bröndby – FC Kööpenhamina 3-2 (Tanskan liiga)
Hvidovre – FC Kööpenhamina 2-4 (Tanskan Cup)
FC Kööpenhamina – Odense Boldklub 2-1 (Tanskan liiga)

Seuraa häntä

Karim Benzema, Real Madrid

Kuminauha alkaa lyhentyä uhkaavasti. Ranskalaishyökkääjä on ollut sanalla sanoen surkea alkukaudella. Nyt on paikka paukuttaa hattutemppu taululle ja hiljentää edes hetkeksi kriitikot. Se tosin vaatisi vielä yhtä avauksen paikkaa.

Johan Wiland, FC Kööpenhamina

Kööpenhamina pelasi pari viikkoa sitten upean tasapelin Juventusta vastaan. Ollaanpa rehellisiä. Ilman Johan Wilandia tanskalaisjoukkue olisi kokenut murskatappion. Samaa on luvassa keskiviikkoiltana. Real tulee luomaan monta hyvää paikkaa Wilandin maalille. Jos 32-vuotias maalivahti seisoo jälleen päällään, Kööpenhaminalla on pienenpieni mahdollisuus. Muuten ei.

Arvio

Real Madrid ja FC Kööpenhamina eivät ole koskaan kohdanneet toisiaan. Mestarien liigan ensimmäisellä ottelukierroksella molemmat saavuttivat hyvän tuloksen: Kööpenhamina venyi tasapeliin Juventusta vastaan ja Real murskasi Galatasarayn vieraissa.

Bernabéun nurmella nähdään kahden kriisijoukkueen välinen vääntö. Real on kyllä kolmantena sarjassa, mutta eroa kärjessä porskuttaviin Barcelonaan ja Atlético Madridiin on viisi pistettä. Eikä sekään vielä mitään, mutta viikonloppuna Los Blancos hävisi pyhimmässä paikassaan paikalliskilpailija Atléticolle. Kriittisimmät kannattajat alkoivat siltä seisomalta huutaa José Mourinhoa takaisin.

Kööpenhaminalla ei myöskään mene hyvin. Tanskan kestosuosikki on voittanut 10 sarjaottelustaan kaksi. Jos Juventus-ottelu olisi päättynyt tappioon, päävalmentaja Ståle Solbakken olisi saattanut saada jo potkut.

Tietyllä tapaa Mestarien liiga on Kööpenhaminalle se pieni henkireikä, joka auttaa unohtamaan kotoisen liigan ongelmat. Real Madridia vastaan joukkue voi pelata täysin vapautuneesti, koska kukaan ei odota Kööpenhaminan voittavan. Tai edes yltävän tasapeliin.

Jos totta puhutaan, emme mekään. Realin pelaajat ovat viikonlopun jälkeen kukin vuorollaan puolustaneet päävalmentaja Carlo Ancelottia. Paras tapa puolustaa omaa valmentajaa on murskata Kööpenhamina keskiviikkona. Odotettavissa on melko yksipuolinen näytös, jossa a) Realin pelitapa on yhä sekaisin, b) Kööpenhamina pääsee muutamille maalipaikoille Realin hölmöilyn ansiosta ja c) jonka Real ratkaisee yksilöidensä myötä. Realille 3-0-voitto.

Mahdolliset avauskokoonpanot

Real Madrid

Casillas; Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo; Khedira, Modric; Bale, Isco, Ronaldo; Benzema

FC Kööpenhamina

Wiland; Jacobsen, Mellberg, Sigurdsson, Bengtsson; Bolaños, Delaney, Claudemir, Braaten; Jörgensen, Adi