G-lohkon ensimmäisen kierroksen voittajat kohtaavat Portugalissa, kun Porto isännöi Atlético Madridia.

Loukkaantumiset

Porto

Atlético Madrid

Mario Suárez
Adrián

Edelliset ottelut

Porto

Porto – Vitoria Guimarães 1-0 (Portugalin liiga)
Estoril Praia – Porto 2-2 (Portugalin liiga)
Austria Wien – Porto 0-1 (Mestarien liiga)

Atlético Madrid

Real Madrid – Atlético Madrid 0-1 (La Liga)
Atlético Madrid – Osasuna 2-1 (La Liga)
Real Valladolid – Atlético Madrid 0-2 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Atlético Madrid – Porto 0-3 (Mestarien liiga, 8.12.2009)

Arvio

Porto on loistava kotijoukkue. Portugalin ylpeys ei hävinnyt Estádio do Dragãolla viime kaudella kertaakaan. Muutenkaan kotitappioita ei ole tullut kuin muutama yksittäinen viimeisten vuosien aikana. Joku voisi sanoa, että Portugalin liigassa on keskimääräisesti heikompi taso kuin muualla, mikä selittää hurjan tilaston. Ehkä, mutta tilastossa on mukana Mestarien liiga. On siis melko yksiselitteistä, että Porto on kenties yksi Euroopan kovimmista kotijoukkueista.

Toisaalta, vierailija Atlético on käsittämättömässä vireessä. Atlético on voittanut kauden kaikki seitsemän otteluaan La Ligassa. Viikonloppuna kaatui Real Madrid Bernabéulla ensimmäistä kertaa sitten kauden 1999-2000. Lisäksi Atlético pelasi kauden alussa Espanjan Supercupissa kaksi tasapeliä Barcelonaa vastaan.

Mestarien liigan molemmat joukkueet aloittivat pirteästi. Porto kaatoi vieraissa Austria Wienin ja Atlético kotonaan Pietarin Zenitin.

Tiistain voittaja alkaa pikkuhiljaa kolkutella jatkopaikan portteja. Moni uskoo Atléticon paremmuuteen, mutta muistetaan se Porton kotitaika. Tasapeli on kenties jopa todennäköisin lopputulos.