Barcelona ei jättänyt mitään sattuman varaan Mestarien liigan ensimmäisessä ottelussa Ajaxia vastaan. Katalaanijoukkue iski taululle tylyt 4-0-lukemat. Lionel Messi toimi tuttuun tapaan pääarkkitehtina iskien hattutempun.

Barcelona ei esittänyt ottelun alussa kummoisiakaan otteita, kunnes joukkueelle vihellettiin vapaapotku läheltä rangaistusalueen rajaa. Messi ei antanut armoa, vaan sijoitti pallon tolpan kautta maaliin.

Toinen maali syntyi Barcelonalle epätavalliseen tapaan vastahyökkäyksestä. Sergio Busquets syötti Messille, joka leikkasi sisään ja ampui pallon etunurkkaan.

Lopullisen niitin otteluun iski Gerard Piqué, joka nikkasi Neymarin erinomaisen keskityksen Ajax-maaliin. Messi ei tyytynyt kahteen, vaan iski vielä itselleen hattutempun. Tai iskeminen on väärä sana. Messi käytännössä syötti pallon maaliin.

Ajaxilla oli paikka saada lohdutusmaali ottelun loppuun, mutta Victor Valdés torjui Kolbeinn Sigthorssonin rangaistuspotkun. Ajax pääsi pariin muuhunkin hyvään tilanteeseen, mutta Valdés veti kerta toisensa jälkeen pidemmän korren.

Niklas Moisander pelasi ottelussa 73 minuuttia, otti keltaisen kortin ja loukkasi takareittään.

Lohkon toisessa ottelussa AC Milan voitti kotonaan Celticin maalein 2-0. Teemu Pukki pääsi kentälle 77. minuutilla.