Real Sociedadia ei ole totuttu näkemään europeleissä. Tiistaina joukkue aloittaa Mestarien liiga -taipaleensa A-lohkon kotiottelulla Shakhtar Donetskia vastaan. Mitä on luvassa?

Loukkaantumiset

Real Sociedad

Carlos Martínez
Diego Ifrán

Shakhtar Donetsk

Edelliset ottelut

Real Sociedad

Levante – Real Sociedad 0-0 (La Liga)
Real Sociedad – Atlético Madrid 1-2 (La Liga)
Real Sociedad – Lyon 2-0 (Mestarien liiga -karsinta)

Shakhtar Donetsk

Karpaty Lviv – Shakhtar Donetsk 3-2 (Ukrainan liiga)
Shakhtar Donetsk – Metalist Harkova 1-1 (Ukrainan liiga)
Dnipro Dnipropetrovsk – Shakhtar Donetsk 3-1 (Ukrainan liiga)

Arvio

Avausottelu Ukrainan jättiläistä vastaan on Real Sociedadille äärimmäisen tärkeä. Ensimmäinen Mestarien liiga -peli määrittelee hyvin pitkälti sen, miten Sociedadin käy alkulohkossa. Jos baskijoukkue venyy kotivoittoon, jopa jatkopaikkaan on pieni sauma. Lähtökohtaisesti Sociedad kuitenkin taistelee kolmossijasta, joka veisi joukkueen Eurooppa-liigaan alkulohkovaiheen jälkeen.

Ottelu on hyvin tärkeä myös Shakhtarille. Se on viime vuosina vakiinnuttanut paikkansa Mestarien liigassa, jopa jatkopeleissä. Kesän aikana se menetti keskiakselin tärkeän kaksikon, Fernandinhon ja Henrik Mkhitaryanin, viime tammikuussa lähti Willian. On mielenkiintoista nähdä, miten päävalmentaja Mircea Lucescu on onnistunut paikkaamaan menetykset.

Sociedad voitti Mestarien liigan karsinnoissa Lyonin. Shakhtar on huomattavasti kovempi vastus. Europelikiima kantaa Sociedadin 2-1-voittoon.