Osasunan päävalmentaja Jose Luis Mendilibarista tuli La Ligan ensimmäinen tällä kaudella erotettu luotsi, kun seura ilmoitti tiistaina vapauttaneensa Mendilibarin tehtävistään.

Osasuna on aloittanut kautensa kolmella perättäisellä tappiolla ja jo viime kaudella kevääseen saakka sarjapaikastaan taistelleen seuran johdon mitta tuli täyteen. Mendilibar kutsuttiin tiistain harjoitusten jälkeen kokoukseen johtokunnan kanssa ja lopputuloksena 52-vuotias valmentaja sai lähtöpassit tehtävistään.

– Puheenjohtaja Miguel Archango ilmoittaa lehdistötilaisuudessa Jose Luis Mendilibarin erottamisesta Osasunan valmentajan tehtävistä, seura ilmoitti lyhyesti Twitter-tilillään.

Mendilibar on ollut tehtävässään helmikuusta 2011 lähtien ja johdatti ensimmäisellä täydellä kaudellaan joukkueen sensaatiomaisesti seitsemännelle sijalle – muun muassa Huuhkajapuolustaja Jukka Raitala riveissään. Viime kauden 16. sija oli kuitenkin selkeä pudotus ja nyt joukkue on sarjataulukon pohjalla.

Osasuna ei ole toistaiseksi ilmoittanut uudesta päävalmentajasta.