Pelaajaliikenne Barcelonassa oli kesällä varsin rauhallista. Neymar siirtyi Santosista Kataloniaan ja toiseen suuntaan liikkuivat suurimpina niminä Bayern Müncheniin siirtynyt Thiago Alcantara sekä Atlético Madridiin siirtynyt Espanjan maajoukkuehyökkääjä David Villa.

Villan siirtosumma oli ”vain” 5,1 miljoonaa, mikä herätti hämmästystä. Barcelonan varapuheenjohtaja Josep Maria Bartolomeu avasi asiaa tiistaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Hän sai tarjouksia tammikuussa 2013 ja me pyysimme häntä jäämään kauden loppuun. Lupasimme silloin että emme ole esteenä hänen siirrolleen. Summa on 5,1 miljoonaa euroa jaettuna kolmelle vuodelle, Bartolomeu selvitti.

– Sen lisäksi meillä on oikeus puoleen korvauksesta mahdollisen tulevan siirron osalta. Lisäksi meillä on ensisijainen neuvotteluoikeus kahden Atlétivon pelaajan suhteen. Emme kuitenkaan kerro heidän nimiään.

Samankaltainen kuvio liittyy myös Neymarin siirtoon Santosista. Barcelonalla on etuosto-oikeus kolmeen nuoreen – niin ikään julkisesti nimeämättömään – pelaajaan. Bartolomeu painotti myös, että julkisuuteen kerrottu 57 miljoonan euron siirtosumma pitää paikkansa ja tyrmäsi huhut suuremmista summista.