Rayo Vallecano voitti avausottelussaan sarjanousija Elchen maalein 3-0. Reilun puolen tunnin kohdalla sisään vaihdettu Alberto Bueno iski pallon maaliin oltuaan vain muutaman minuutin kentällä.

Alberto Perea ampui kaukolaukauksella lukemat 2-0:aan juuri ennen taukoa. Bueno kruunasi Rayon illan tykittämällä illan toisen kaukolaukausmaalin vartti ennen täyttä aikaa.

Celta Vigo ja Espanyol päätyivät omassa avauksessaan 2-2-taspeliin. Celta aloitti maalinteon ensimmäisen puoliskon viimeisillä minuuteilla. Michael Krohn-Dehli roikotti pallon yli Espanyol-puolustuksen, eikä Álex López erehtynyt.

Toisen puoliajan alussa viime kaudella 27 maalia toisella sarjatasolla paukuttanut Charles vei puskumaalilla Celtan kahden maalin karkumatkalle. Krohn-Dehli syötti myös brassihyökkääjän osuman.

Pikkuhiljaa Espanyol heräsi peliin mukaan. 52. minuutilla Victor Sánchez kavensi 2-1:een rangaistusalueen ulkopuolelta. Kavennusmaalin jälkeenkin Celta loi parhaat maalipaikat, mutta laukaukset suuntautuivat päin maalivahti Kiko Casillaa. Lopulta Espanyol punnersi tasoihin Thievyn maalilla.

Illan viimeisessä ottelussa Almería hävisi kotonaan Villarrealille 2-3. Alméria loi ensimmäisellä puoliskolla tukun maalipaikkoja, mutta Sergio Asenjo Villarreal-maalilla kesti. Lopulta painostus palkittiin, kun Rodri pääsi tuikkaamaan kotijoukkueen johtoon.

Villarreal nousi onnekkaasti tasoihin Sebastián Dubarbierin omalla maalilla. Almería uskoi jo ratkaisseensa ottelun Rodrin iskiessä illan toisen maalinsa vartti ennen täyttä aikaa.

Villarreal iski kuitenkin vielä kahdesti. Ensin osui joukkueen nimekkäin pelaaja Giovani dos Santos ja muutamaa minuuttia myöhemmin Jonathan Pereira.