Barcelona aloitti kautensa kotikentällään Levantea vastaan uuden valmentajansa Gerardo ”Tata” Martinon johdolla. Barcelona lähti otteluun vahvalla kokoonpanolla, ainoastaan maajoukkuematkan väsymyksen johdosta espanjalaistähti Andrés Iniesta aloitti ottelun vaihtopenkiltä. Anemiasta toipuva Neymar joutui myös tyytymään vaihtopelaajan rooliin.

Barcelona aloitti ottelun erittäin vahvasti ja jo kolmannella minuutilla chileläiskärki Alexis Sánchez vei kotijoukkueen 1-0-johtoon Cesc Fàbregasin esityöstä. Maali oli hyvin tyypillinen Barcelonalle, ja Sánchez pääsikin tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin hienon seinäsyöttökuvion päätteeksi.

12. minuutilla Barcelonan yhteispeli tuotti jälleen tulosta. Barcelonan tähtihyökkääjä Lionel Messi pääsi Fàbregasin hienosta tiputuksesta ajamaan kohti maalia noin 30 metriä maalista. Vierasjoukkueen puolustuksen häirinnästä huolimatta Messi sai pelattua pallon vasempaan laitaan Pedrolle, joka antoi pallon takaisin Messille suoraan syötöstä eikä Argentiinan maajoukkuemies erehtynyt lähietäisyydeltä.

23. minuutilla Brasilian maajoukkuepuolustaja Daniel Alves pääsi tekemään 3-0 tyhjään maaliin jälleen hienon lyhytsyöttökuvion päätteeksi. Maali oli oiva esimerkki Martinon joukkueille tyypillisestä kovasta prässipelistä. Messi ryöväsi pallon Levanten David Navarrolta vierasjoukkueen puolustusalueen vasemmalta laidalta ja pelasi pallon linjan taakse juosseelle Fàbregasille. Levanten maalivahti Keylor Navas sai kätensä väliin Fàbregasin syöttöyritykseen, mutta Alves oli ensimmäisenä paikalla sijoittamassa pallon tyhjään verkkoon.

26. minuutilla Messi puhkoi Levanten puoluslinjan oivaltavalla syötöllä Pedrolle, joka juoksi puolustuslinjan taakse tyhjään tilaan oikean puolustajan ja oikean topparin välistä. Espanjan maajoukkuemies ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon sisäsyrjällään varmasti oikeaan takanurkkaan.

42. minuutilla Messi pääsi yrittämään rangaistuspotkusta illan toista osumaansa kotijoukkueen Pedro Lopezin kaadettua vaarattoman näköisessä tilanteessa Adrianon aivan rangaistusalueen vasemmasta kulmasta. Nelinkertainen Ballon d’Or -voittaja ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon varmasti vasempaan kulmaan Navasin hypätessä toiseen nurkkaan.

45. minuutilla kotijoukkue latoi tauolle 6-0-lukemat tauluun Xavin tuikattua pallon Levanten maalivahdin alta. Maalisyöttö merkittiin Fàbregasille, joka nosti pallon yli Levante-puolustuksen.

Toinen puoliaika alkoi rauhallisemmassa tahdissa. Gerard Piquén ja Messin yrityksistä huolimatta kotijoukkueen fanit saivat odottaa 7-0:aa aina 73. minuutille asti. Fàbregas käytti hyödykseen Levanten puolustajan väärinymmärryksen ja pääsi nokikkain vierasjoukkueen maalivahdin kanssa. Navas sai kätensä väliin Fàbregasin kiertäessä maalivahdin, mutta Pedro oli nopeimpana paikalle ja laukoi pallon oikeaan etukulmaan.

Ottelun hahmo

Cesc Fàbregas

Vaikka Arsenalin entinen kapteeni ei päässytkään maalin makuun, hän oli erinomaisella päällä koko ottelun ajan. Kolmen maaliin johtaneen syötön lisäksi Fàbregas tarjosi joukkuetovereilleen erinomaisia maalipaikkoja ja rytmitti peliä hyvin.

Maalit

1-0 Alexis (3.)
2-0 Messi (12.)
3-0 Alves (23.)
4-0 Pedro (32.)
5-0 Messi (42.)
6-0 Xavi (45.)
7-0 Pedro (73.)

Kokoonpanot

Barcelona

1 Victor Valdés
3 Gerard Piqué
4 Cesc Fàbregas
6 Xavi
7 Pedro Rodriguez –> Tello (76.)
9 Alexis Sanchez –> Neymar (64.)
10 Lionel Messi –> Andrés Iniesta (71.)
14 Javier Mascherano
16 Sergio Busquets
21 Adriano
22 Daniel Alves

Levante

1 Keylor Navas
4 David Navarro
5 Héctor Rodas
7 Sergio da Silva Pinto –> Issam El Adoua (46.)
8 Nabil El Zhar –> Andreas Ivanschitz (64.)
11 Rubén Garcia
12 Juanfran
17 Xumetra
18 Sergio Pinto
19 Pedro Lopéz
24 Simão –> Pallardó (46.)