Kausiennakko 2013/14 – Real Madrid

Espanjan pääkaupungissa vallitsee taas rauha. Lisäksi Real Madrid on tehnyt pari mielenkiintoista hankintaa, joten mestaruuspokaalin palaaminen Madridiin alkaa olla realismia.

Viime kausi

Real lähti viime kauteen mestarina. Sen piti olla menneellä kaudella vielä ylivoimaisempi kuin mestaruuskaudellaan. Toisin kävi.

Alkukaudesta Real toki voitti Espanjan Supercupissa Barcelonan. Kaikki muut kilpailut menivät metsään. Liigamestaruus karkasi neljän ensimmäisen kierroksen aikana, jolloin Real voitti vain yhden pelin.

Mestarien liigassa Real eteni kuolemanlohkosta jatkoon ja voitti pudotuspeleissä Manchester Unitedin ja Galatasarayn. Välierissä alkulohkovastustaja Borussia Dortmund oli liian vahva, yhteismaalit saksalaisille 4-3.

Copa del Reyn voiton piti olla varma siinä vaiheessa, kun Barcelona kaatui välierissä. Niin vain Atlético Madrid punnersi finaalissa voittoon ja Real jäi nuolemaan näppejään.

Siirtoikkunapoimintoja

José Mourinho -> Carlo Ancelotti

Joidenkin tietojen mukaan Mourinhon lähdöstä oli sovittu jo vuodenvaihteen aikaan. Oli miten oli, Mourinhon siirtyminen Chelseaan oli kaikkien kannalta paras ratkaisu. Tilanne oli edennyt liian tulehtuneeksi pukukopissa. Fanit osoittivat mieltään ja pelaajat jakaantuivat Mourinhon ja koirankoppiin jätetyn Iker Casillasin puolustajiin.

Uusi vastuuvalmentaja löytyi Pariisista. PSG:n mestaruuteen luotsannut Carlo Ancelotti on voittanut Ranskan mestaruuden lisäksi Italian ja Englannin pääsarjat. Tärkein asia, jonka Ancelotti tuo Realiin, on rauha. Nyt joukkue voi taas keskittyä olennaiseen.

Isco

Harjoituspelien perusteella Iscolle on luvassa peliaikaa alkavalla kaudella. Ja syytä olisikin, sillä Real maksoi pelintekijästä Málagalle 30 miljoonaa euroa. Toistaiseksi hämärän peitossa on se, miten Ancelotti roolittaa keskikentän. Jos 21-vuotias Isco on pelintekijä, mihin Mesut Özil laitetaan? Entä Luka Modric?

Asier Illarramendi

Toisen kerran Real pulitti 30 miljoonaa, kun se hankki Asier Illarramendin Real Sociedadista. 23-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja tuskin pelaa vielä jokaisessa ottelussa, mutta hänestä leivotaan pidemmän aikavälin korvaajaa 31-vuotiaalle Xabi Alonsolle.

Casemiro

Mediassa pienemmälle huomiolle jäänyt Casemiro voi hyvinkin olla jokerikortti alkavalla kaudella. São Paulosta kuudella miljoonalla lopullisesti siirtynyt 21-vuotias on saanut mukavasti vastuuta harjoituskaudella. Keskikentän pohjalla pelaava Casemiro pelasi jo viime kaudella lainalla Real Madridin B-joukkueessa. Ei pidä yllättyä, mikäli Sami Khedira joutuu kuluttamaan penkkiä.

Daniel Carvajal

Samat sanat pätevät Daniel Carvajaliin. 21-vuotias oikea pakki siirtyi Realiin Bayer Leverkusenista. Hinta noin 6,5 miljoonaa. Viime kaudella Carvajal syötti kahdeksan maalia Bundesligassa, joten tekijämiehestä on kyse. Álvaro Arbeloan peliaika vähentynee Carvajalin tulon myötä.

Jesé

Jesé ei varsinaisesti siirtynyt Realiin, sillä hän on pelannut seuran B-joukkueessa Espanjan kakkostasolla. Nuorukainen on silti pakko mainita. 20-vuotias paukutti viime kaudella Segundassa 22 maalia ja syötti 12. Kauden jälkeen hänet valittiin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin, joissa hän tulitti Espanjalle viisi maalia yhtä monessa ottelussa. Jesé on matkalla suuruuteen, mutta tällä kaudella vastuu jäänee vielä rajalliseksi. Samat sanat pätevät toiseen Realin omaan kasvattiin, Álvaro Morataan.

Gonzalo Higuaín

Ovi on käynyt myös toiseen suuntaan. Higuaín onnistui viime kaudella 16 kertaa maalinteossa, mutta se ei riittänyt. 25-vuotias keskushyökkääjä myytiin Napoliin yllättävän kovaan, 37 miljoonan hintaan. Napoli lahjoitti Realille käteistä oikein urakalla, kun se osti toppari Raúl Albiolin 12 miljoonalla, mitä voi pitää kipakkana ylihintana. Myös José Callejón siirtyi Napoliin. Hänestä Real sai 9,5 miljoonaa.

Joukkueen vahvuus

Nyt on varaa valita. Maalivahtiosasto on sarjan paras. Toppariosasto on sarjan paras. Keskikentän pohja on turvattu vuosiksi eteenpäin. Sama pätee keskustaan. Kirsikkana kakun päällä on Cristiano Ronaldo.

Real kykenee hyökkäämään korkealla tasolla sekä hitaasti että nopeasti. Erikoistilanneosaaminen on niin ikään kunnossa, kiitos Ronaldon vapaapotkujen. Pääpelivoimaa löytyy Sergio Ramosin, Pepen ja Raphaël Varanen muodossa.

Joukkueen heikkous

Roolitus. Ancelotti on kokeillut erilaisia systeemejä joulukuusesta alkaen. Vasta tosipeleissä selviää, miten Ancelotti saa taitavista keskikenttäpelaajistaan kaiken irti. Myös Ronaldon rooli on hämärän peitossa. On mahdollista, että hän pelaa jatkossa samanlaisessa roolissa kuin Lionel Messi Barcelonassa. Keskellä pelatessaan Ronaldo pääsee osallistumaan paremmin peliin.

Keskushyökkääjän tontti on se, jossa Real on antanut muille eniten tasoitusta. Karim Benzema on hyvä, muttei loistava. Nyt on nuoria tarjolla Jesén ja Moratan muodossa. Onko heistä vastaamaan huutoon, vai vieläkö Benzemalle annetaan mahdollisuus?

Laitapelaaminen on pieni arvoitus. Ronaldo voi toki pelata hyvin vasemmalla ja Ángel di María oikealla, mutta kovin paljon muita vaihtoehtoja ei ole. Laitapelaaminen on potentiaalinen kompastuskivi, etenkin jos di María siirtyy muualle.

Seuraa häntä

Raphaël Varane

Ronaldoa kannattaa aina seurata, mutta palapelin ehkä mielenkiintoisin pala löytyy alakerrasta. Varane on 20-vuotiaana yksi maailman parhaista toppareista. 191-senttinen ranskalainen on erinomainen pääpelaaja, tarpeeksi nopea ja hyvä jalalla. On toivottava, että Varane saa säännöllisesti peliaikaa. Vain siten hän voi kehittyä entisestään.

Arvio

Tämä joukkue ei tarvitse Gareth Balea. Nykyinen materiaali riittää lyömään minkä tahansa joukkueen. Carlo Ancelottin astuttua remmiin rauha on palannut ja Real on taas valmis voittamaan. Liigassa menee rinta rinnan Barcelonan kanssa, Mestarien liigassa tekee tiukkaa viime kauden finalistien kanssa.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Iker Casillas
13 Antonio Adán
25 Diego López
35 Jesús Fernández

Puolustajat

2 Raphaël Varane
3 Pepe
4 Sergio Ramos
5 Fábio Coentrão
12 Marcelo
15 Daniel Carvajal
17 Álvaro Arbeloa
18 Nacho Fernández

Keskikenttä

6 Sami Khedira
8 Kaká
10 Mesut Özil
14 Xabi Alonso
19 Luka Modric
22 Ángel di María
23 Isco
24 Asier Illarramendi
26 Casemiro

Hyökkääjät

7 Cristiano Ronaldo
9 Karim Benzema
20 Jesé
21 Álvaro Morata
29 Denis Cheryshev


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.