Levante on pikkuhiljaa vakiinnuttamassa paikkaansa korkeimmalla sarjatasolla. Alkavalla kaudellakaan ei pitäisi olla hätää.

Viime kausi

Levanten kausi alkoi kohtuullisesti. Neljän ottelun tappioton putki sarjan alkupuoliskolla nosti Levanten hetkellisesti jopa neljänneksi. Pikkuhiljaa sarjasijoitus laski ja lopulta Levante punnersi 11:nneksi. Sijoitus laski edelliskauteen nähden viisi pykälää, mutta niin koviin suorituksiin ei Levanten tasoinen joukkue joka vuosi voikaan pystyä.

Levanten kannattajille kausi oli sikäli ikimuistoinen, että joukkue osallistui edelliskauden sarjasijoituksensa myötä myös Eurooppa-liigaan. Lohkovaiheen Levante hoiti tyylillä ja ensimmäisellä pudotuspelikierroksella kaatui Olympiakos. Venäläinen Rubin Kazan oli liikaa neljännesvälierissä. Yhteismaalit Rubinille 2-0.

Copa del Reyssä Levante hävisi neljännesvälierissä Real Zaragozalle yhteensä 0-3.

Siirtoikkunapoimintoja

Sergio Ballesteros

Pakko aloittaa ehdottomasti suurimmasta ja omalla tavallaan kauneimmasta. Levanten nousu ja hienot otteet viime vuosina kiteytyivät nimenomaan Ballesterosiin. 188-senttinen ja reilu 90-kiloinen toppari on hidas ja hyvin kankea. 37-vuotias antoi kuitenkin aina kaikkensa ja pärjäsi jopa Lionel Messiä vastaan. Ajat muuttuvat, eikä Levante enää tarjonnut sopimusta konkarille.

Míchel

Keskikentän keskustan pelaaja pelasi viime kaudella yhtä vaille kaikissa sarjaotteluissa. Siihen päälle Eurooppa-liigan ja kansallisen cupin pelit, niin ottelusaldo näyttää lukemaa 51.

25-vuotias Míchel onnistui liigassa viisi kertaa maalinteossa. Lisäksi hän syötti kuusi maalia. Kesällä hän vastasi isoveljen kutsuun. Tällä kaudella hän pelaa Valencian puolesta.

Joukkueen vahvuus

Omat pelaajat. Taloudellisista ongelmista huolimatta Levanten paidassa on yhä muutama pelaaja vuosien takaa. Vicente Iborra on edustanut Levantea vuodesta 2008. 20-vuotias Rubén García puolestaan on seuran oma kasvatti. Levantesta on pikkuhiljaa muotoutumassa seura, johon pelaajatkin uskovat. Silloin on helpompi pitää pelaajia ja hankkia yhä kovempia vahvistuksia. Pyörä pyörii.

Joukkueen heikkous

Maalinteko. Levante teki 38 ottelussa 40 maalia, viidenneksi vähiten koko sarjassa. Vikkeläkinttuinen Obafemi Martins oli seitsemällä maalillaan joukkueen paras maalintekijä. Se ei riitä, jos Levante mielii parantaa sarjasijoitustaan.

Seuraa häntä

Rubén García

Oma kasvatti Rubén García pelasi ensimmäisen ammattilaiskautensa viime vuonna. Vasemmalla laidalla viihtyvä parikymppinen nuorukainen sai samantien vastuuta 31 pääsarjaottelussa. García onnistui iskemään tauluun tehot 4+3, joten kausi sujui mukavissa merkeissä. Nyt vastuuta tulee todennäköisesti entistä enemmän. Myös tehojen odotetaan luonnollisesti kasvavan.

Arvio

Nyt ei ole Eurooppa-liiga häiritsemässä keskittymistä ja väsyttämässä pelaajia. Levanten tulostaso liigassa riippuu hyvin pitkälti siitä, onnistuuko joukkue ratkaisemaan maalinteko-ongelman. Vastuu siitä on kesällä päävalmentajaksi palkatun Joaquín Caparrósin harteilla. Putoamisen ei pitäisi uhata, sijat 10-14 ovat realismia.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Keylor Navas
13 Javi Jiménez
26 Leandro

Puolustajat

4 David Navarro
5 Héctor Rodas
6 Loukas Vyntra
12 Juanfran
15 Nikolaos Karabelas
16 Issam El Adoua
19 Pedro López
22 Christian Lell

Keskikenttä

8 Nabil El Zhar
11 Rubén García
10 Vicente Iborra
14 Miguel Pallardó
17 Jordi Xumetra
18 Sérgio da Silva Pinto
20 Pedro Ríos
21 Andreas Ivanschitz
23 Papakouli Diop
24 Simão
27 José Higón

Hyökkääjät

3 Aloys Nong
7 David Barral
9 Ángel Rodríguez