Nousijajoukkue Almería yrittää välttää putoamisen takaisin kakkostasolle. Haaste on suuri, sillä materiaali ei päätä huimaa.

Viime kausi

Viime vuosien hissijoukkue Almería aloitti putkeen toisen kautensa Segundassa. Edellisellä kaudella sijoitus kakkostasolla oli ollut seitsemäs.

Kausi alkoi voitolla Barcelonan reserveistä ja jatkui kohtuullisen hyvin ottein. Almería oli koko kauden ajan nousukarsintapaikalla, pitkän aikaa jopa toisena. Loppukauden pistemenetykset pudottivat joukkueen suoran nousijan paikalta kolmanneksi, joten Almería joutui ottamaan osaa nousukarsintoihin.

Kuudenneksi runkosarjassa sijoittunut Las Palmas oli osoittautua liian vahvaksi. Charlesin maali kaksi minuuttia ennen toisen osaottelun jatkoajan päättymistä vei Almerían nousukarsintafinaaliin. Siellä ratkaisijaksi nousi jälleen Charles, joka viimeisteli yhteismaalein 4-0-päättyneessä sarjassa kolme osumaa.

Copa del Reystä Almería putosi neljännellä kierroksella Celta Vigolle.

Siirtoikkunapoimintoja

Charles

Ehdottomasti suurin paukku oli keskushyökkääjä Charlesin lähtö. 29-vuotias brasilialainen iski viime kauden runkosarjassa 27 maalia ja antoi seitsemän maalisyöttöä 40 ottelussa. Nousukarsinnoissa tahti yltyi, sillä Charles osui viisi kertaa neljässä pelissä. Ei siis mikään ihme, että pääsarjaseura Celta Vigo kiinnostui Charlesista. Kauppasumma oli tiettävästi miljoonan euron paikkeilla.

Rodri

Kesän mittaan Almería on vahvistanut joukkuettaan lähinnä lainasopimuksilla. Barcelonan reserveistä hankittiin Rodrigo Ríos Lozano eli Rodri. 23-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella lainalla sekä Espanjan pääsarjan Real Zaragozassa että Englannin Mestaruussarjan Sheffield Wednesdayssa. Yhteensä Rodri pelasi 24 ottelussa, joissa syntyi kolme maalia. Rodrista ei ole Charlesin saappaiden täyttäjäksi.

Suso

Toinen mielenkiintoinen laina on Suso, koko nimeltään Jesús Fernández Sáez. Vasta 19-vuotias Liverpoolin pelaaja sai viime kaudella vastuuta 14 Valioliigaottelussa. Lisäksi oikean laidan Suso pelasi nuorten Valioliigaa, Eurooppa-liigaa, Englannin cupeja ja alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen. Suson panosta alkavalla kaudella on vaikea ennustaa. Kyse on niin nuoresta pelaajasta.

Joukkueen vahvuus

Kovin paljon vahvuuksia ei ole, mutta nostetaan tähän kokemus pääsarjatasolta. Pari viime kautta vierähti kakkostasolla, mutta sitä ennen Almería pelasi neljä vuotta putkeen pääsarjassa. Toisin sanoen Almeríassa tiedetään, millaista on astella Santiago Bernabéulle tai Camp Noulle. Kirkkaat valot eivät häikäise, toivottavasti.

Joukkueen heikkous

Vahvuudeksi olisi voinut nostaa maalinteon, mutta maalipörssin voittaneen Charlesin lähdön myötä lähti myös maalinteko-osaamisesta iso siivu. Näin ollen maalinteko voi olla tulevalla kaudella tervan juontia. Ja sitä on myös puolustuspeli. 50 maalia 42 Segunda-ottelussa on aivan liikaa. Puolustus on saatava tiiviimmäksi, muuten kenelläkään ei ole kivaa.

Seuraa häntä

Fernando Soriano

Soriano on 33-vuotias ja pelaa keskikentän keskustassa tai jopa pohjalla. Siitä huolimatta kokenut sarjajyrä iski 12 maalia 39 ottelussa. Vaikka lappujakin tulee (12 keltaista ja 1 punainen), on Soriano hyvin tärkeä osa Almerían miehistöä alkavalla kaudella. Soriano muodostaa kapteeni Coronan kanssa keskikentän keskustaan toimivan duon.

Arvio

Paljon pitää tapahtua, että Almería valmistautuisi myös vuoden kuluttua pääsarjapeleihin. Hissijoukkue jää helposti hissijoukkueeksi, ja näin on käymässä myös Almerían kohdalla. Sijat 18-20.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Esteban
25 Óscar Ustari

Puolustajat

2 Marco Torsiglieri (lainalla Metalist Harkovasta)
3 Marcelo Silva
4 Hernán Pellerano
5 Ángel Trujillo
18 Cristian Fernández
22 Nélson (lainalla Palermosta)
28 Raúl García

Keskikenttä

6 Marcos Tébar
7 Verza
15 Corona
17 Suso (lainalla Liverpoolista)
20 Rafita
23 Fernando Soriano
29 Ramon Azeez
33 Jonathan Zongo

Hyökkääjät

8 Aleix Vidal
9 Óscar Díaz
10 Rodri (lainalla Barcelona B:stä)
16 Sebastián Dubarbier
21 Rubén Suárez
Abel Molinero