Mestarien liigaan valmistautuva Atlético Madrid hankki kokeneen 33-vuotiaan Dani Aranzubian Deportivo de la Coruñasta maalivahtiosastonsa vahvistukseksi. Nuori Belgian maajoukkuevahti Thibaut Courtois on lähtökohtaisesti madridilaisten ykkösvalinta maalin suulle, mutta valmentaja Diego Simeonen toiveissa oli saada kakkosmieheksi kokenut pelaaja ennen kuin seura kohtaa ensi viikolla Espanjan Supercupissa Barcelonan.

Atléticon alkuperäinen suunnitelma oli tuoda uudeksi maalivahdiksi Miguel Ángel Moyá Getafesta. Tämän kaupan ehtona oli, että Getafe löytäisi nopeasti Moyálle korvaajan. Koska näin ei tapahtunut, käännettiin katseet kokeneeseen baskiin.

Athletic Bilbaossa La Liga -uransa aloittaneen ja viimeiset viisi kautta Deportivoa edustaneen Aranzubian lähtö Deportivosta oli jo jonkin aikaa selviö, sillä La Ligasta pudonnut seura leikkaa alkavalle kaudelle rajusti palkkamenojaan.

Aranzubian palkintokaapista löytyy alle 20-vuotiaiden MM-kulta vuodelta 1999, Sydneyn olympiahopea vuodelta 2000 ja edesmenneen Intertoto Cupin voitto vuodelta 2008. Lisäksi hän oli kolmosvahtina mukana Espanjan EM-kisajoukkueessa vuonna 2004, joskin peliminuutteja A-maajoukkueessa hänelle on kertynyt vain puolisen tuntia. Helmikuussa 2011 Aranzubia teki historiaa, sillä hänestä tuli ensimmäinen La Ligassa maalin tehnyt maalivahti.

Atlético Madridin odotetaan vahvistavan siirtouutisen tänään.

Lähde: Marca