Real Madridin kausi on sujunut varsin heikosti.

Sarjakärki Atlético on karannut jo kymmenen pisteen päähän, vaikka on pelannut yhden ottelun Real Madridia vähemmän.

Copassa kolmanneksi korkeimman sarjatason Alcoyano pudotti Real Madridin tammikuussa.

Viime viikonloppuna Levante haki täyden pistepotin pääkaupungista voitettuaan Real Madridin 2-1. Real Madrid pelasi tosin käytännössä koko ottelun vajaalla.

Real Madridin päävalmentajan Zinédine Zidanen roolia on siten kyseenalaistettu läpi kauden. Zidane oli juuri muutaman viikon ajan karanteenissa koronavirustartunnan vuoksi, mutta palasi hiljattain joukkueen pariin selätettyään viruksen.

Zidane menetti malttinsa perjantaisessa lehdistötilaisuudessaan, kun häneltä kysyttiin tilanteestaan Real Madridin valmentajana.

– Oletko tosissasi? Mielestänne olen joka päivä potku-uhan alla. Ansaitsemme jatkaa taistelua loppukauden ajan. Viime kaudella voitimme mestaruuden. Meillä on oikeus taistella siitä tälläkin kaudella.

– Olet oikeassa, sillä ensi kaudella asioiden on muututtava, mutta antakaa meidän taistella loppukauden ajan. Kunnioittakaa meitä. Te toimittajat puhutte paljon ja meidän on hyväksyttävä se, mutta sanokaa minulle päin naamaa, että haluatte minut ulos, älkää tehkö sitä selkäni takana, Zidane puhisi.

– Minua naurattaa, kun kysytte, miksi suutuin. Uskon olevani ainoa, joka ajattelee olevansa päivittäin potku-uhan alla. En ole tyytyväinen, että minulta kysytään siitä jokaisen huonon ottelun jälkeen. En ansaitse tällaista kohtelua medialta. Voitimme viime kaudella mestaruuden, joten odotan hieman kunnioitusta. Jos emme ole riittävän hyviä, otan siitä ensimmäisenä vastuun.