Suosikkiselostaja Tuomas Virkkunen nimesi Real Madridin topit ja flopit – sadan miljoonan Eden Hazard sai kunnon läksytyksen: ”Se oli sellainen mitä vi*tua, miten voi tehdä noin”

© Kuva: Getty Images

Real Madrid varmisti torstai-iltana La Ligan mestaruuden. Seurahistorian 34. mestaruus tuli Zinédine Zidanen alaisuudessa, ja pokaali oli Zidanelle jo 11. Real Madridissa. C Morelle La Ligaa selostava Tuomas Virkkunen nimesi Laliiga.com-sivustolle mestarin onnistujat ja epäonnistujat eli topit ja flopit.

Onnistujia löytyi Real Madridista laajalla rintamalla. Virkkunen nostaa esiin ennen kaikkea neljä nimeä, joilta on nähty loistava kausi.

Ramos johti Zidanen adjutanttina

Real Madrid olisi hyvin toisenlainen joukkue ilman kapteeniaan Sergio Ramosia. Virkkunen myös korostaa Ramosin ja päävalmentaja Zidanen erityislaatuista suhdetta, joka on tuottanut valtavan määrän pokaaleja.

– Ensimmäisenä on pakko nostaa Ramos. Tämä oli huima kausi, varsinkin tämän tauon jälkeinen tekeminen. Niin suurta johtajuutta. Hän teki katkoja, joiden jälkeen käynnisti hyökkäyksiä, hankki rankkareita, kuten eilenkin (torstaina).

– Sitten siinä Ramosin ja Zidanen välisessä suhteessa on jotain erityistä. Ramos on pelaaja, kapteeni ja tietynlainen valmentaja vielä. Tuntuu, että he (Zidane ja Ramos) ovat niin lähellä toisiaan. Ramos on Zidanen adjutantti ja kentällä jopa ikään kuin kakkoskoutsina. Se mitä Zidane ohjeistaa, niin Ramos toteuttaa ja laittaa muut pelaajat toteuttamaan kentällä. Tuo duo on hieno. Siinä on kaksi niin suurta persoonaa, Virkkunen kehuu puhelimitse Laliiga.comille.

Lisäksi kaksi erityismainintaa menevät hyökkääjä Karim Benzemalle sekä keskikenttäpelaaja Casemirolle. Benzema on tehnyt tällä kaudella 21 osumaa ja noussut aivan uudenlaiseen lentoon Realin hyökkäyksessä. Se puhukoon Benzeman kohdalla puolestaan.

Keskikentän pohjalla maestromaisia otteita esittänyt Casemiro saa Virkkuselta vuolaat kehut. Villarrealia vastaan nähty avausosuma oli vahva työnäyte Casemiron arvosta joukkueelleen. Hän teki riiston keskialueella, jonka jälkeen Real lähti nopeasti hyökkäämään ja Benzema viimeisteli 1-0.

– Se oli klassinen näyte siitä, mitä hän tuolle joukkueelle on. Oikea-aikainen riisto ja siitä taas lähdettiin. Hän on pelannut mielestäni parhaan kautensa, vaikka toki sinnekin on mahtunut heikompia hetkiä. Aivan järkyttävän hieno kausi, edelleen aivan huikealla tasolla.

Virkkunen haluaa vielä nähdä Mestarien liigan jatkopelit, jossa Real kohtaa toisessa neljännesvälierässä Manchester Cityn, ennen kuin alkaa arvioimaan sitä, olisiko Casemiro jopa maailman parhaiden keskikentän pohjapelaajien joukossa.

– En ole vielä miettinyt noin pitkälle, mutta kyllä tämän kauden näytöt osoittavat, että hän ilman muuta kuuluu sinne (maailman parhaisiin pohjapelaajiin). Mestarien liigassa on vielä ainakin se yksi peli (City voitti avausosan Bernabéulla 2-1) sitten. Ne ovat taas sitten niin isoja pelejä, että itse haluan katsoa myös miten niissä sitten pärjää. La Ligassa vastustajien taso kuitenkin vaihtelee, vaikka kaikki kunnioitus Casemirolle siitä, että on pitkän kauden ajan ollut huipulla, Virkkunen muistuttaa.

Erityismaininnan saa myös tolppien välissä varsinkin loppukaudesta loistanut Thibaut Courtois, joka sai osakseen kosolti kritiikkiä vielä alkukaudesta. Nimenomaan kurssin kääntäminen niin totaalisella tavalla ilahduttaa Virkkusta.

– Ennen kaikkea siihen nähden, miten alkukausi meni, niin hän petrasi aivan järjettömän paljon. Hän oli silloin ajoittain heikko, jopa surkea, niin siihen nähden tämä loppukausi oli aivan uskomattoman hieno. Pisteet nousivat todella isosti. Hän selkeästi halusi näyttää ja löysi oman tasonsa, jolla oli vuoden 2018 MM-kisoissa.

Eden Hazardista nähtiin 30 prosenttia

Vaikka mestaruus tuli, löytyi Real Madridin kokoonpanosta myös pettymyksiä. Mitenkään yllätyksenä ei tule esimerkiksi Gareth Balen tai James Rodríguezin maininnat. Molemmat tähtipelaajat jäivät mestarijoukkueessa täysin sivuosaan. Virkkunen ei näe kummankaan pelaajan kohdalla kovin ruusuista tulevaisuutta Madridissa.

– En näe Balen kohdalla oikein enää mitään muuta saumaa, kuin että hän lähtisi. Kyllä hänen näytöt on nyt annettu. On ollut kaikenlaisia ihmetemppuja, kuten Kiovan finaalissa. Oikeastaan molempien kohdalla, Balen ja Jamesin, roolit ovat olleet sitä luokkaa, että kyllä minä ihmettelen isosti, jos he jatkavat vielä ensi kaudella. En oikein näe, että siinä olisi mitään saumaa, Virkkunen tylyttää.

Kesällä Chelseasta sadalla miljoonalla eurolla hankittu Eden Hazard ei vielä ensimmäisellä kaudellaan täyttänyt odotuksia. Virkkusen mukaan hän jäi itse asiassa kauas siitä.

– Hazardin potentiaalista nähtiin ehkä 30 prosenttia. Kyllähän sadalla miljoonalla odottaa enemmän. Loppukausi antoi vähän merkkejä paremmasta. Mielestäni Hazardin kausi oli todella miinusmerkkinen ennen tätä (korona)-taukoa.

Virkkusen mielestä Hazardin kohdalla mentiin jo pahasti metsään heti alkumetreillä.

– Se, miten hän tuli ylipainoisena pelaamaan ensimmäistä kauttaan maailman historian menestyneimpään seuraan. Sä tulet sinne jumalauta pullukkana. Minulle se oli sellainen, että ”mitä vi*tua, oletko sä noin ylimielinen vai miten voi tehdä noin?” Ei ne saatanan seitsemän Chelsea-kautta merkkaa mitään, jos tulet Realiin ensimmäistä kertaa tuolla tavalla.

– Nämä loukkaantumiset olivat toki ikäviä. Aina meni rikki, kun alkoi näyttää paremmalta. Oli siinä aineksia, mutta on ihan selvää, ettei siitä potentiaalista saatu lähellekään sitä, mitä pitäisi saada, Virkkunen toteaa.

Hazardin lisäksi myös Iscon tekeminen jäi piippuun. Ajoittain miehen tekeminen oli vertaansa vaille, mutta liian usein keskikentän hyökkäävämmässä roolissa viihtyvä pelintekijä jäi täysin varjoon.

– Iscolta nähtiin ehkä vähän enemmän kuin Hazardilta, mutta mutta… En oikein tiedä, mikä siinä on. Välillä se on niin hienoa ja näyttää siltä, että hän sopeutuu hyvin, mutta sitten tulee taas pitkiä ajanjaksoja että ei tule mitään.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.