Villarreal eteni torstaina Eurooppa-liigan loppuotteluun. Se pelasi Arsenalin vieraana 0-0-tasapelin, mutta voitti otteluparin 2-1.

Arsenal käväisi avausjaksolla kertaalleen lähellä maalintekoa, kun Pierre-Emerick Aubameyng laukoi kierteisen ulkosyrjävedon tolppaan.

Villarreal joutui tekemään ensimmäisen vaihtoehtonsa jo vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Samuel Chukwueze kellahti kontaktittomassa tilanteessa maahan ja näytti saman tien penkille, että hänen pelinsä on siinä. Nigerialaislaituri jätti kentän paareilla, ja hänen paikkansa otti Yeremi Pino.

Ensimmäisellä puolikkaalla kummallekin kirjattiin neljä maalintekoyritystä.

Toisella jaksolla Arsenal haki johto-osumaa, mutta Villarrealin maali oli harvoin uhattuna. Vierasjoukkue puolusti kurinalaisesti ja tukki lontoolaisten etenemisväylät.

Vajaan 80 minuutin kohdalla Arsenal kävi kuitenkin todella lähellä. Aubameyang pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta gabonilaiskärjen yritys suuntautui jälleen tolppaan.

Loppuottelussa Villarreal saa vastaansa Manchester Unitedin, joka kaatoi AS Roman yhteismaalein 8-5.