Villarreal – kausiennakko 2018/19: Sukellusvene selviytyy europeleihin

© Kuva: Getty Images

Viime kausi

Villarrealin kausi ei alkanut vakuuttavasti. Ensimmäisestä kuudesta sarjaottelusta tuli vain kaksi voittoa ja seurajohto teki suuren päätöksen. Fran Escribá sai potkut ja tilalle saapui Javi Calleja.

Pelaajat sisäistivät pikaisella aikataululla Callejan metodit ja se näkyi kentällä. Escribán tapaan pallonhallintajalkapalloon – hieman aktiivisempaan sellaiseen – luottava Calleja sai pelaajistaan enemmän irti, ja Villarreal nousi lopulta aina viidenneksi sarjassa.

Callejan miehistöllä oli pienoisia ongelmia talvella, mutta Villarreal osasi pitää pakettinsa kasassa muutamista vastoinkäymisistä huolimatta. Sarjakauden aikana niin Atléticon kuin Real Madridin voittanut Villarreal ylsi tavoitteeseensa surkeasta alusta huolimatta. Europaikka oli tavoitteena ja sen seura nappasikin.

Pelaajasiirrot – lähteneet

Rodri (Atlético)
Keskikenttäpelaaja, 22 vuotta

Kyseessä on valtava menetys Villarrealille. Rodri johti viime kaudella Villarrealin keskikenttää ja oli kenties koko joukkueen tärkein yksilö. Rodri on yksi Euroopan parhaista nuorista pelaajista pelipaikallaan keskikentän pohjapelaajana. Atlético hankki oman kasvattinsa takaisin seuraan noin 20 miljoonalla eurolla.

Roger Martínez (Club América)
Hyökkääjä, 24 vuotta

Martínez saapui Villarrealiin tammikuussa korvaamaan Cedric Bakambua. Martínez jäi kuitenkin penkkimieheksi ja pelasi kevätkauden aikana vain 225 minuuttia La Ligaa. Kolumbialainen teki sarjassa yhden maalin ja poistui yhdeksällä miljoonalla eurolla Meksikoon.

Antonio Rukavina (Astana)
Laitapuolustaja, 34 vuotta

Rukavina ehti edustaa Villarrealia neljän kauden ajan. Serbialainen pelasi viime kaudella reippaat 20 ottelua Villarrealin riveissä. Laitapuolustajan sopimus loppui eikä sitä uusittu, joten Rukavina pakkasi tavaransa ja siirtyi Astanaan.

Denis Tsheryshev (Valencia, laina)
Oikea laituri, 27 vuotta

Kesän MM-kisoissa komeat neljä maalia ampunut venäläislaituri jatkaa uraansa Valencian paidassa. Tsheryshev oli viime kaudella Villarrealissa vaihtomiehen roolissa. Espanjassa syntynyt ja kasvanut Tsheryshev tuli usein otteluiden lopussa sisään korvaamaan Samu Castillejoa. MM-kisat nostivat arvoa, mutta Tsheryshev on penkkimies myös Valenciassa.

Rúben Semedo (Huesca, laina)
Toppari, 23 vuotta

Semedon viime kausi sujui vankilassa. Portugalilaistoppari pidätettiin, sillä Semedo oli kavereineen kidnapannut ja ryöstänyt miehen baari-illan jälkeen. Semedo laskettiin vapauteen kesän alussa. Villarreal maksoi miehestä jopa 14 miljoonaa euroa, mutta ne rahat menivät kankkulan kaivoon.

Alfred N’Diaye (Málaga, laina)
Keskikenttäpelaaja, 28 vuotta

Kaksi vuotta sitten Betisistä kahdeksalla miljoonalla eurolla Villarrealiin siirtynyt senegalilainen siirtyi lainalle Málagaan. N’Diaye ei ole saanut Villarrealissa missään vaiheessa vastuuta ja edessä oli uusi laina.

Adrián Marín (Alavés)
Laitapuolustaja, 21 vuotta

Marínin viime kausi meni pilalle takareisivamman vuoksi ja laitapuolustaja pelasi vain kolmessa ottelussa. Marín lähtee etsimään peliaikaa Alavésiin pysyvän siirron merkeissä.

Samu Castillejo (AC Milan)
Vasen laituri, 23 vuotta

Suuri menetys Villarrealille. Äärimmäisen nopea laituri halusi poistua seurasta ja Villarreal ymmärsi sen. Siirto Sevillaan oli jo lähellä, mutta lopulta AC Milan tuli väliin ja pelaaja päätti vaihtaa maisemaa Milanon suuntaan. Castillejon poistumisen myötä Villarrealilta hävisi valtavasti nopeutta, haastokykyä ja vastaiskupelotetta.

Salem Al-Dawsari (Al Hilal Riyahd)
Oikea laituri, 26 vuotta

Al-Dawsarin lainapyörähdys Villarrealissa ei ollut menestyksekäs. Laituri pelasi koko kevätkauden aikana pelkästään 33 minuuttia sarjassa ja palasi vähin äänin takaisin Al Hilaliin.

Pelaajasiirrot – saapuneet

Carlos Bacca (AC Milan)
Hyökkääjä, 31 vuotta

Kolumbialainen pelasi Villarrealissa viime kaudella lainasopimuksella Milanista. Milan hankki kuitenkin hiljattain Samu Castillejon Villarrealista ja siirto sisälsi Baccan pysyvän siirron Villarrealiin.

Bacca taistelee ykköskärjen paikasta Gerard Morenon kanssa. Bacca ampui Villarrealille viime kaudella komeat 15 maalia 35 sarjaottelussa.

Gerard Moreno (Espanyol)
Hyökkääjä, 26 vuotta

Loistokaappaus Villarrealilta. Villarreal sai Morenon vain 20 miljoonalla eurolla, vaikka kärjen Espanyol-sopimuksessa oli 40 miljoonan euron ulosostopykälä, sillä Villarreal omisti pelaajasta puolet. Moreno on Villarrealin kasvatti.

Viime kaudella Moreno teki Espanyolille La Ligassa ja Copassa komeat 19 täysosumaa. Moreno oli selvästi Espanyolin tärkein yksittäinen pelaaja ja Villarreal tietää, mitä tuleman pitää.

Santi Cazorla (Arsenal)
Keskikenttäpelaaja, 33 vuotta

Viimeiset kaksi vuotta vakavan akillesjännevamman kanssa taistellut Cazorla ei ole pelannut otteluakaan sitten syksyn 2016. Cazorla palasi Villarrealiin kuntouttamaan jalkaansa, kun espanjalaistaiturin Arsenal-sopimus päättyi. Cazorla on nyt – viimein ja vihdoin – pelikunnossa ja teki sopimuksen Villarrealin kanssa.

Miguel Layún (Porto)
Vasen laitapuolustaja, 30 vuotta

Meksikon maajoukkuemies edusti vielä viime kaudella Sevillaa. Sevilla ei käyttänyt osto-optiotaan ja puolustaja palasi Portoon harjoituskaudelle. Sieltä matka jatkui nopeasti Villarrealin riveihin. Taistelee avauksen paikasta, mutta aloittanee kauden penkiltä.

Ramiro Funes Mori (Everton)
Toppari, 27 vuotta

Koko viime kauden sivussa loukkaantumisen vuoksi ollut Funes Mori siirtyi Evertonista Villarrealiin yhdeksällä miljoonalla eurolla. Argentiinalaistoppari on lähtökohtaisesti Víctor Ruízin pari Villarrealin keskuspuolustuksessa.

Santiago Cáseres (Vélez)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 21 vuotta

Mielenkiintoinen haku Argentiinasta. Villarreal maksoi nuoresta puolustavasta keskikenttäpelaajasta 10 miljoonaa euroa. Cáseres on pelannut urallaan 35 ottelua Argentiinan pääsarjassa. Ei asiaa avauskokoonpanoon Villarrealissa, ellei Manu Triguerosin poissaoloaika pitene.

Karl Toko Ekambi (Angers)
Hyökkääjä, 25 vuotta

Villarrealin seurahistorian toiseksi kallein pelaaja. Seura hankki Ekambin 18 miljoonalla eurolla Angersista. Kamerunilaiskärki iski viime kaudella 17 maalia Ligue 1:sessä. Kilpailee ykköskärjen paikasta.

Tiesitkö

Vaikka Villarreal on Euroopankin mittakaavalla suurehko seura, on seuran kotikaupungissa Vila-realissa vain ja ainoastaan 50 000 asukasta.

Valmennus

Javi Calleja on vieläkin hieman katsomaton kortti, vaikka luotsi valmensikin Villarrealin Eurooppa-liigaan.

Pallonhallintajalkapalloon ja sen eri variaatioihin luottava Calleja sai Villarrealin toimimaan viime kaudella kiitettävästi. Nyt materiaali ei ole kuitenkaan muiden joukkueiden tapaan vahvistunut, vaan oikeastaan heikentynyt. Ei paljoa, mutta silti.

Callejan on saatava pikaisella aikataululla uudet pelaajansa sisään pelitapaan. Jos se onnistuu, uusii Villarreal paikkansa Eurooppa-liigassa. Se on pitkälti Callejasta kiinni.

Tärkein pelaaja – Sergio Asenjo

Euroopan aliarvioiduin maalivahti? Ei se kaukana ole, varsinkaan jos vahti ei olisi kärsinyt urallaan neljää vakavaa polvivammaa.

Asenjo on Villarrealin tuki ja turva. Vahti on joutunut seuraamaan vuosien saatossa seuransa otteita usein katsomosta nimenomaan pahojen vammojensa vuoksi. Kunnossa ollessaan Asenjo on kuitenkin maailmanluokan maalivahti, jolla on äärimmäisen nopeat refleksit.

Asenjo on hyvin vahva läpiajoissa. Vahti osaa suojata maalia komeasti vastaantuloissaan ja sen vuoksi Asenjo tunnetaankin niin sanotusti viihdyttävänä jalkapalloilijana. Huippuammattilainen, joka on noussut neljännen kerran vakavasta polvivammasta. Polvivamma on pitänyt Asenjoa sivussa yhteensä yli kahden vuoden ajan.

Arvio

Sija: 7

La Ligan kärkijoukkueiden taso on entistä korkeammalla. Villarrealin nykyinen materiaali ei riitä Mestarien liiga -paikasta taistelemiseen, mutta Eurooppa-liigan kaltainen kilpailu kiinnostaa ehdottomasti joukkuetta.

Jos Villarreal saa otteisiinsa tasaisuutta, voi Callejan miehistö unelmoida jostain suuremmasta. Yleensä Villarreal pelaa kauden parhaat ottelunsa nimenomaan jättiläisjoukkueita vastaan. Pienempiä vastaan ottelu on mennyt usein yliyrittämiseen ja puurtamiseen.

Ihanneavaus

Kokoonpanolista

# PelaajaPositioPelipaikkaIkä
1Sergio AsenjoMVMaalivahti28.6.1989
13Andrés FernándezMVMaalivahti17.12.1986
25Mariano BarbosaMVMaalivahti27.7.1984
4Ramiro Funes MoriKPToppari05.03.1991
23Pau TorresKPToppari16.1.1997
19Raul AlbiolKPToppari04.09.1985
11Jaume CostaVPVasen laitapuolustaja18.3.1988
18Alberto MorenoVPVasen laitapuolustaja05.07.1992
12Xavi QuintillaVPVasen laitapuolustaja23.8.1996
2Mario GasparOPOikea laitapuolustaja24.11.1990
Rubén PenaOPOikea laitapuolustaja18.7.1991
5Santiago CáseresPKKPuolustava keskikenttä25.02.1997
16Andre AnguissaPKKPuolustava keskikenttä16.11.1995
21Bruno SorianoPKKPuolustava keskikenttä12.6.1984
10Vicente IborraPKKPuolustava keskikenttä16.1.1988
14Manu TriguerosKKKeskikentän keskusta17.10.1991
12Santi CazorlaKKKeskikentän keskusta13.12.1984
28Manu MorlanesKKKeskikentän keskusta12.1.1999
-Ramiro GuerraKKKeskikentän keskusta21.3.1997
15Moi GomezHKKHyökkäävä keskikenntä23.6.1994
30Samuel ChukwuezeOHOikea laitahyökkääjä22.05.1999
-Leonardo SuarezOHOikea laitahyökkääjä30.3.1996
7Gerard MorenoKHKeskushyökkääjä07.04.1992
9Karl Toko EkambiKHKeskushyökkääjä14.09.1992
9Carlos BaccaKHKeskushyökkääjä08.09.1986

Tuukka Ikkeläjärvi ja Jaakko Perttilä

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää