Virallista: Barcelona antoi potkut päävalmentajalleen ensimmäistä kertaa 17 vuoteen – korvaaja selvillä

© Kuva: Getty Images

Barcelona on antanut potkut päävalmentajalleen Ernesto Valverdelle. Barcelona tiedotti päätöksestään maanantai-iltana.

Kyseessä on ensimmäinen kerta 17 vuoteen, kun Barcelona antaa potkut päävalmentajalleen. Barcelona antoi potkut Louis van Gaalille vuonna 2003, jolloin seura oli 20 pisteen päässä sarjaa johtaneesta Real Sociedadista.

Valverde ehti valmentaa Barcelonaa kahden ja puolen vuoden ajan. Luotsi voitti kummallakin kokonaisella kaudellaan La Ligan mestaruuden. Ensimmäisellä kaudellaan Valverde voitti sarjamestaruuden lisäksi myös Copa del Reyn. Barcelona johtaa parhaillaan La Ligaa ja eteni Mestarien liigan pudotuspeleihin lohkovoittajana.

Valverdella on Barcelonan seurahistorian pienin tappioprosentti Mestarien liigassa. Luotsi hävisi Barcelonan peräsimessä vain seitsemän prosenttia valmentamistaan otteluista Mestarien liigassa.

Valverde on saanut huomattavasti kritiikkiä Barcelonan kannattajilta muun muassa Mestarien liigassa tapahtuneiden tappioiden seurauksena. Barcelona putosi Valverden ensimmäisellä kaudella AS Romalle Mestarien liigan puolivälierissä hävittyään Roomassa toisen osan 3-0. Vuotta myöhemmin Liverpool kukisti Barcelonan välierien toisessa osassa 4-0 ja eteni Madridissa pelattuun finaaliin.

AS Roma- ja Liverpool-tappioiden lisäksi Valverden peluuttama jalkapallo ei ole ollut kannattajien mieleen.

Valverden sopimus Barcelonan kanssa olisi loppunut kuluvan kauden jälkeen.

Valverden korvaa Quique Setién. Barcelona tiedotti Setiénin saapumisesta samaisessa tiedotteessa.

61-vuotias Setién on ollut työttömänä viime keväästä saakka saatuaan potkut Betisin peräsimestä. Pallonhallintajalkapalloon pelitapansa perustava Setién on valmentanut Betisin lisäksi myös muun muassa Las Palmasia ja Lugoa. Setién on allekirjoittanut Barcelonan kanssa kahden ja puolen vuoden mittaisen sopimuksen.