Barcelona-valmentajalla kaksijaksoiset tunnelmat El Clásicon voitosta – ”Meidän parannettava tiettyjä asioita”

© Kuva: Getty Images

Barcelona kaatoi Real Madridin Copa del Reyn välierien toisessa osaottelussa maalein 3-0 ja eteni turnauksen loppuotteluun.

Real voitti maalintekoyritykset peräti 14-4. Vain kahdella maalia kohti suuntautuneella laukauksella Barca onnistui kuitenkin iskemään kolme osumaa. Se selittyy Raphaël Varanen omalla maalilla. Kahdesta muusta vastasi Luis Suárez.

Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde oli luonnollisesti tyytyväinen finaalipaikasta, mutta samalla hän myönsi, ettei tulos kuvasta täysin pelitapahtumia.

– Tämä sama joukkue pelasi hiljattain Lyonissa. Siellä lauoimme 25 kertaa emmekä tehneet maalia. Sanottiin, että olemme kriisissä. Nyt lauoimme kolme kertaa (toim. huom. tilastojen mukaan neljä laukausta) ja teimme kolme maalia, Valverde sanoi lehdistölle pelin jälkeen.

– Meidän on parannettava tiettyjä asioita. Voimme olla tyytyväisiä syöttötyöskentelyyn ja näihin maaleihin, mutta joitain muita asioita meidän on parannettava. Jossain vaiheessa meiltä puuttui rytmiä ja tempoa pallollisessa pelissä. Tätä tehokkuutta emme kyllä halua hukata.

– Tilanteenvaihdoissa he panivat meidät kärsimään. Heillä oli enemmän selkeitä maalipaikkoja.

Valverdelta kysyttiin myös Suárezista.

– Meillä on Leon [Messi] lisäksi muitakin pelaajia, jotka pystyvät tekemään maaleja. Luisilla on uskomattomat tilastot Barcelonassa. Leo taas maalinteon lisäksi luo myös muille paikkoja. Oli oikein hieno juttu, että Suárez teki kolme maalia (toim. huom. keskimmäinen maali kirjattiin Varanen omaksi maaliksi).

– En usko, että kovin moni pelaaja on historian aikana tehnyt niin monta maalia kuin Suárez.

Lopuksi Valverdelta kysyttiin myös, kumpi maalivahti pelaa Copan finaalissa. Normaalisti Copa on kakkosvahdin, eli tässä tapauksessa Jasper Cillessenin, temmellyskenttä. Keskiviikkoillan ottelussa Barcan maalia vartioi kuitenkin Marc-André ter Stegen.

– En ole vielä miettinyt sitä. Meillä on kaksi hyvää maalivahtia. Molemmat ovat pelanneet hyvin.


ENNAKKOSUOSIKKI ITALIALLA MIELETÖN KERROIN 20.00!

1. Siirry Betssonille ja avaa pelitili
2. Pelaa 1€ Italian voitolle Itävallasta korotetulla kertoimella 20.00
3. Jos Portugali voittaa saat 20€ (voitot puhtaana käteen, ei kierrätystä)