Sunnuntain La Liga -kierros huipentui Valencian derbyyn, jossa Valencia voitti Levanten 4-2-lukemin dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Javi Gracia, joka on jo Valencian neljäs päävalmentaja viimeisen vuoden sisään, onnistui ohjaamaan miehistönsä kauden avausvoittoon seuran hankalasta siirtokesästä huolimatta.

Valencia CF

@valenciacf
#ValenciaLevante 🦇🐸

⚽ 4-2 | 90' + 4' FINAL DEL DERBI VALENCIANO EN #Mestalla

Gran remontada y gran trabajo de todo el equipo para conseguir la primera victoria de la temporada en @LaLiga 💪🏽💪🏽

#LevantemosValencia ⚽️#AMUNTValencia

Valencia aloitti ottelun katastrofaalisella tavalla, kun Levante otti Mestallalla johdon vain 35 sekunnin pelin jälkeen.

Levanten kapteeni José Luis Morales pujotteli näyttävästi Geoffrey Kondogbian, Gabriel Paulistan ja Daniel Wassin ohitse Valencian boksiin, mistä hänen matala laukauksensa ohitti espanjalaisvahti Jaume Domènechin.

Kyseessä oli seurojen välisten sarjakohtaamisten nopein osuma.

00:35 - José Luis Morales’ goal after 35 seconds is the fastest ever scored in a @LaLigaEN derby between @LevanteUDen and @valenciacf_en. Gunman.

Valencia nousi kuitenkin nopeasti mukaan peliin, kun Kang-in Leen kulmapotku tavoitti Gabrielin takatolpalta. Brassitoppari puski pallon voimalla sisään ja toi pelin tasoihin 12. minuutin kohdalla.

Viihdyttävästi alkanut paikalliskamppailu koki uuden käänteen taas viisi minuuttia myöhemmin, kun Valencian ranskalaistoppari Eliaquim Mangala joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Tilalle vaihdettiin Mouctar Diakhaby.

18. minuutilla Levante luuli siirtyneensä uudelleen johtoon, mutta VAR vei maalin käsivirheen takia. Jaume torjui ensin kaksi Enis Bardhin laukausta, jonka jälkeen Gonzalo Melero upotti pallon sisään. Peliväline kävi kuitenkin José Campañan kädessä, ennen kuin hän pudotti pallon Melerolle Valencian boksissa.

35. minuutin kohdalla Levante kuitenkin siirtyi 2-1-johtoon – sääntöjen puitteissa. Morales ohitti vaihdosta sisään tulleen Diakhabyn upealla vetoharhautuksella, jonka jälkeen hän latasi pysäyttämättömän laukauksen oikeaan yläkulmaan.

Moralesin säkenöivistä maaleista huolimatta Levanten puolustus ei tehnyt kapteenilleen palveluksia, kun vieraiden maaliverkot heiluivat taas vain hetkeä myöhemmin.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Lee vapautti Maxi Gomezin Levanten boksissa, mistä hänen vasemman jalan kääntölaukauksensa löysi tiensä oikeaan alakulmaan. Ottelu oli jälleen tasan, ja tauolle edettiin lukemissa 2-2.

2 - Lee Kang-in 🇰🇷 (19 years and 207 days) has become the youngest player to assist two goals in a @LaLigaEN game for @valenciacf_en in the 21st century, breaking the previous record held by Juan Mata in 2008 (20y 150d). Diamond.

Toisella jaksolla kumpikin joukkue teki pienen parannuksen puolustuspeliinsä, mutta maalipaikkoja avautui yhä kentän kummassakin päässä lähes jatkuvalla syötöllä. Vartti ennen päätösvihellystä verkot heiluivat jälleen, kun Valencia siirtyi derbyssä ensi kertaa johtoon.

Denis Cheryshev keskitti pallon matalana boksiin kentän vasemmalta laidalta. Gomez hyppäsi nokkelana pallon ylitse ja antoi sen lipua Manuel Vallejolle. Vaihdosta sisään tullut laituri otti pallon haltuun pilkun tuntumassa ja sijoitti sen mestarillisesti oikeaan alakulmaan.

Juuri ennen päätösvihellystä kotijoukkue onnistui vielä kertaalleen, kun Vallejo laukoi Gomezin tolppalaukauksen rebondista sisään. Osuma jäi viihdyttävän derbykamppailun viimeiseksi, ja ottelu päättyi täten Valencian 4-2-voittoon.