Valencia avaa tiistaina kautensa Mestarien liigassa vaikealla vierasottelulla, sillä heti kättelyssä se saa vastaansa Valioliigan viime kauden kolmosen Chelsean. Lepakkojen tilanne on lievästi sanottuna kaoottinen, sillä seura erotti viime viikolla pelaajien keskuudessa erittäin pidetyn Marcelinon, joka palautti takavuosien suurseuran viime vuosina takaisin menestyspolulle.

Marcelinon seuraajaksi nimitetty Albert Celades on ensimmäistä kertaa valmentajaurallaan päävastuussa mistään seurajoukkueesta eikä alku ollut todellakaan häävi. Heti lauantaina Valencia sai Camp Noulla Barcelonalta tukkapöllyä maalein 2-5.

Valencian kaoottista valmistautumista Mestarien liiga -avaukseen kuvastaa parhaiten se, että Celades ilmestyi maanantai-iltana yksin ottelua pohjustavaan lehdistötilaisuuteen. Tavallisesti valmentajan mukana pressissä on aina myös joku joukkueen pelaajista, mutta nyt kukaan Valencian pelaajista ei halunnut lähteä valmentajan rinnalle peliä alustamaan.

– Pelaajat itse tekivät tämän päätöksen. Ei tämä ihanteellinen tilanne ole, mutta sen kanssa on vain elettävä, Celades totesi Copen mukaan.

– Tietysti käyn dialogia pelaajien kanssa, joka päivä. Tälle en anna sen suurempaa painoarvoa.

Celadesin on arveltu olevan jonkinlainen Valencia-omistaja Peter Limin ”sylikoira”, sillä singaporelaisomistaja ei tiettävästi pitänyt siitä, kuinka Marcelino arvosteli seuran pelaajapolitiikkaa. Celades kuitenkin kiisti jyrkästi moiset spekulaatiot.

– En minä pelkää mitään, vaan tulin tänne tekemään työtäni. Teen päätöksiä, joita pidän sopivina. Puhutaan mitä puhutaan, niin ratkaisuja teen minä. Siihen päivään saakka, kunnes lähden täältä.

Celades myös vakuutteli, että hänen pelaajiensa fokus pysyy oikeissa asioissa.

[readmore from=Valencia]

– Alkamassa on maailman paras kilpailu. Minä uskon, että se motivoi jokaista tarpeeksi. Tällaisissa tilanteissa pelaajat eivät halua mitään muuta enempää kuin pelata. Kukaan ei halua jäädä tällaisesta pelistä paitsi, ja se on kaikkein tärkeintä.

– Joukkue näyttää jo paremmalta kuin keskiviikkona. Se tilanne (Marcelinon potkut) oli traumaattinen ja odottamaton. Päivä päivältä joukkue voi paremmin.

Ottelu Chelsea-Valencia alkaa tiistaina kello 22 ja on nähtävissä C Moren kanavilla.