Valencia – kausiennakko 2018/19: Lepakot lentävät taas iloisesti – synkkyys on pelkkä muisto vain

© Kuva: Getty Images

Viime kausi

Valencian viime kausi oli loistava, ja se ylitti kaikkien odotukset.

Seura oli ollut suuren identiteettikriisin valtaama jo muutaman vuoden ajan, mutta Valencian päävalmentajaksi saapunut Marcelino nosti seuran alakulosta Mestarien liigaan. Kyseessä oli yksi viime kauden suurimmista saavutuksista espanjalaisessa jalkapallossa.

Valencia oli suorastaan pysäyttämättömässä vireessä syyskauden aikana ja taisteli jopa Barcelonan kanssa kärkipaikasta pitkälle joulukuuhun saakka. Valencialla oli kuitenkin hyvin kapea materiaali, joka ei kestänyt loukkaantumisia.

Lopulta Atlético ja Real Madrid painelivat ohi sarjataulukossa, mutta se ei vähennä Valencian saavutusta lainkaan.

Pelaajasiirrot – lähteneet

João Cancelo (Juventus)
Laitapuolustaja, 24 vuotta

Juventus maksoi Valencialle Cancelosta reilut 40 miljoonaa euroa. Cancelo vietti viime kauden lainalla Interissä, mutta Interillä ei ollut lopulta varaa käyttää pakollista osto-optiotaan pelaajaan ja Juventus asteli väliin. Loistava myynti Valencian kannalta.

Martín Montoya (Brighton)
Laitapuolustaja, 27 vuotta

Valenciassa heikosti esiintynyt Montoya laitettiin odotetusti lihoiksi. Taso ei riittänyt alkuunkaan Marcelinon alaisuudessa ja Valencia sai turhakkeesta mukavat seitsemän miljoonaa euroa.

Nemanja Maksimovic (Getafe)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 23 vuotta

Jäi vähälle vastuulle viime kaudella Valenciassa. Se ei ollut järin suuri yllätys, sillä Valencian keskikentän laatu on äärimmäisen korkealla. Serbialainen saapui Valenciaan vuosi sitten ilmaisella siirrolla ja Getafe maksoi seuralle nyt viisi miljoonaa euroa puhtaasta penkkimiehestä – voitokas diili Valencian kannalta.

Fabián Orellana (Eibar)
Laituri, 32 vuotta

Chilen maajoukkuemies pelasi viime kauden toisen puolikkaan lainalla Eibarissa. Orellana ei saanut ollenkaan peliaikaa Marcelinon alaisuudessa, mutta väläytti osaamistaan Eibarissa ja siirtyi seuraan kahdella miljoonalla eurolla. Kerrassaan loistava pelaaja, mutta kärsii kentällä ja sen ulkopuolella tiukasta temperamenttisuudestaan.

Nani (Sporting Lissabon)
Laituri, 31 vuotta

Takavuosien tähti pelasi viime kauden lainalla Lazion riveissä. Ei ollut tarjolla minkäänlaista roolia Valenciassa alkavalle kaudelle, joten ilmainen siirto takaisin kotiseuraan oli looginen.

Nacho Vidal (Osasuna)
Laitapuolustaja, 23 vuotta

Oma kasvatti jäi pienelle vastuulle viime kaudella Marcelinon alaisuudessa. Hakee miesten pelejä ja vastuuta Segundasta pysyvän siirron myötä.

Álvaro Medrán (Rayo)
Keskikenttäpelaaja, 24 vuotta

Medrán vietti viime kauden lainalla Alavésissa, jossa jäi pieneen rooliin. Valencia päätti lainata taidokkaan Medránin Rayoon peliajan perässä. Rayossa Medrán saa todennäköisesti tarvitsemaansa peliaikaa riittävästi avauksen paikan merkeissä. Palaako ikinä Valenciaan? Saa nähdä.

Zakaria Bakkali (Anderlecht)
Laituri, 22 vuotta

Kolme vuotta sitten Valenciaan PSV:stä siirtynyt nuorukainen pelasi viime kauden lainalla Deportivossa, jossa peliaika jäi Medránin tapaan vähäiseksi. Bakkali siirtyi kesällä kotimaahansa Belgiaan Anderlechtin riveihin reilulla miljoonalla eurolla. Paljon potentiaalia, mutta näytönpaikat Valenciassa jäivät kortille.

Pelaajasiirrot – saapuneet

Geoffrey Kondogbia (Inter)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 25 vuotta

Yksi kesän parhaita hankintoja. Kondogbia pelasi viime kauden Valenciassa lainalla ja oli uskomattoman hyvä. Valencialla oli lainasopimuksessa mukana vain 25 miljoonan euron ulososto-optio. Valencia päätti jo aikaisin viime kaudella aikovansa käyttää sen. Selvä avauksen mies ja keskikentän tukipilari.

Kévin Gameiro (Atlético)
Hyökkääjä, 31 vuotta

Gameiro ei onnistunut Atléticossa ja seura halusi päästä kärjestä eroon. Valencia oli ollut jo pidemmän aikaa ranskalaisen kintereillä ja lopulta siirto saatiin maaliin. Gameirolla tekee tiukkaa mahduttaa itsensä Valencian avaukseen, mutta alustavasti kärki sopii huomattavasti paremmin Marcelinon pelitapaan.

Mouctar Diakhaby (Lyon)
Toppari, 21 vuotta

Viime kaudella Lyonin avaukseen lopullisesti noussut toppari herätti Valencian mielenkiinnon loisto-otteillaan. Ennakkoluuloton toppari on vahva pääpelaaja, joka ei kaihda lainkaan fyysistä peliä. Taistelee avauksen paikasta ja saa varmasti näytönpaikkoja. Valencia maksoi Diakhabysta 15 miljoonaa euroa.

Cristiano Piccini (Sporting Lissabon)
Laitapuolustaja, 25 vuotta

Italialaispuolustaja siirtyi vuosi sitten Betisistä vajaalla kolmella miljoonalla Sportingiin. Piccini pelasi vahvan kauden lissabonilaisseuran riveissä ja palasi La Ligaan – nyt tosin Valencian paitaan. Valencia maksoi Piccinistä jopa kahdeksan miljoonaa euroa.

Daniel Wass (Celta)
Laituri, 29 vuotta

La Ligan kovimpia siirtoja kuluvana kesänä. Valencia maksoi Celtalle Wassista vain kuusi miljoonaa euroa. Kyseisellä hinnalla suorastaan loistokaappaus. Tuo Valencialle kokemusta, mutta ennen kaikkea loistavan työmoraalin. Lähtökohtaisesti avauksen pelaaja, ellei Gonçalo Guedes palaa seuraan. Tuo tarvittavaa leveyttä Valencian pelaajamateriaaliin. Nappihankinta.

Denis Cheryshev (Villarreal)
Laituri, 27 vuotta

MM-kisoissa neljä maalia Venäjälle iskenyt laituri pelaa alkavan kauden lainalla Valenciassa Villarrealista. Aiemmin urallaan kauden verran Mestallalla palloillut Cheryshev on oiva lisä Marcelinolle. Tuo Gameiron ja Wassin tapaan leveyttä ja valinnanvaraa päävalmentajalle. Tuskin avauksen mies, mutta kerää kuitenkin mukavan määrän minuutteja kauden aikana.

Michy Batshuayi (Chelsea)
Hyökkääjä, 24 vuotta

Mielenkiintoinen haku Valencian hyökkäykseen. Batshuayi pelaa Cheryshevin tapaan alkavan kauden lainalla Valenciassa. Valencialla on lainasopimuksessa mukana 50 miljoonan euron arvoinen osto-optio. Batshuayi on lähtökohtaisesti avauksen mies Valencian kärjessä Rodrigon vierellä. Hyvin erilainen kärki tuo vaihtoehdon Marcelinolle.

Uros Racic (Belgradin Punainen tähti)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 20 vuotta

Saapuu laajentamaan Valencian materiaalia. Avaukseen tuskin mitään asiaa, mutta tuo yllä mainittujen pelaajien tapaan vaihtoehdon keskikentälle.

Tiesitkö

Mestallan nimi oli aiemmin Estadio Luis Casanova. Valencia nimesi stadionin Casanovan mukaan. Hän on yksi Valencian tunnetuimmista seurapresidenteistä. Casanova myöhemmin toivoi, että seura palauttaisi nimen Mestallaksi ja näin tapahtuikin.

Valmennus

Marcelino on yksi La Ligan parhaista valmentajista. Monipuolinen luotsi osaa pallonhallintajalkapallon salat, mutta myös tiiviin puolustuksen ja kyseisten formaatioiden välimaastot.

Marcelinon Valencia tunnetaan joukkueena, joka haluaa pitää palloa hallussaan, mutta tykkää myös nopeista vastaiskuista. Se näkyi viime kaudella. Valencia osasi pelata suuria joukkueita vastaan halutessaan niin sanotusti inhorealistista jalkapalloa, mutta pienempiään vastaan Valencia oli kova luu myös hyökkäyspäässä.

Valencia ei kaadu Marcelinoon, joka teki seuran kanssa juuri jatkosopimuksen. Se oli tärkein jatkosopimus, jonka seura kykeni tekemään.

Tärkein pelaaja – Dani Parejo

Dani Parejo on Valencian pelin aivot. Keskikenttämies rytmittää loistavasti peliä, ei tee hätiköityjä päätöksiä ja on myös erikoistilannespesialisti.

Maaliskuussa ensimmäistä kertaa Espanjan A-maajoukkueeseen mukaan kutsuttu Parejo on yksi pelipaikkansa parhaista La Ligassa. Valenciaa kesästä 2011 saakka edustanut Parejo on seuran itseoikeutettu kapteeni, joka on nähnyt Valenciassa niin ne hyvät kuin huonotkin hetket.

Nyt Valencia on nousemassa jälleen kohti kirkkaampia valoja, ja Parejo on ansaitusti johdattamassa joukkojaan kohti Mestarien liigan lohkovaihetta.

Arvio

Sija: 4

Valencia pitää neljännen paikkansa. Joukkue on vahvistunut ja etenkin materiaali on viime kautta leveämpi. Se auttaa selviämään europelien aiheuttamasta otteluruuhkasta.

Mestarien liiga -paikan saavuttaminen on aina loistava saavutus ja sitä on vaikea uusia. Valencialla on kuitenkin Marcelinon alaisuudessa kaikki kyvyt selviytyä myös ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

Kolme suurta ovat sen verran parempia, että Valencian olisi pelattava suorastaan loistava kausi, jotta se kykenisi nousemaan kolmen ensimmäisen joukkoon. Vuosi sitten syyskaudella se onnistui, mutta tason pitäminen korkealla on äärimmäisen vaikeaa. Taistelee Betisin kanssa neljännestä sijasta.

Ihanneavaus

Kokoonpanolista

# PelaajaPositioPelipaikkaIkä
13Jasper CillesenMVMaalivahti22.04.1989
1Jaume DoménechMVMaalivahti05.11.1990
5Gabriel PaulistaKPToppari26.11.1990
-Eliaquim MangalaKPToppari13.2.1991
12Mouctar DiakhabyKPToppari19.12.1996
24Ezequiel GarayKPToppari10.10.1986
11Jaume CostaVPVasen laitapuolustaja18.3.1988
14José GayáVPVasen laitapuolustaja25.5.1995
-Salva RuizVPVasen laitapuolustaja17.05.1995
21Cristiano PicciniOPOikea laitapuolustaja26.09.1992
18Daniel WassOPOikea laitapuolustaja31.5.1989
17Francis CoquelinPKKPuolustava keskikenttä13.05.1991
6Geoffrey KondogbiaKKKeskikentän keskusta15.02.1993
10Dani ParejoKKKeskikentän keskusta16.4.1989
4Alvaro MedranKKKeskikentän keskusta15.03.1994
16Kang-in LeeHKKHyökkäävä keskikenttä19.02.2001
-Denis TšeryševVHVasen laitahyökkääjä26.12.1990
7Concalo GuedesVHVasen laitahyökkääjä29.11.1996
-Manu VallejoVHVasen laitahyökkääjä14.02.1997
18Carlos SolerOHOikea laitahyökkääjä2.1.1997
-JasonOHOikea laitahyökkääjä06.07.1994
20Ferrán TorresOHOikea laitahyökkääjä29.02.2000
19RodrigoKHKeskushyökkääjä6.3.1991
-Rubén SobrinoKHKeskushyökkääjä01.06.1987
9Kévin GameiroKHKeskushyökkääjä09.05.1987
22Maxi GomezKHKeskushyökkääjä14.8.1996

Tuukka Ikkeläjärvi ja Jaakko Perttilä

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää