La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on puuhannut täynnä intoa sarjaottelun pelaamista Yhdysvalloissa vielä tämän kauden aikana. 26. tammikuuta Miamissa pelattavaan otteluun ovat jo antaneet suostumuksensa sen osapuolet Girona ja Barcelona, jotka anoivat yhdessä La Ligan kanssa siirtoa Espanjan jalkapalloliitolta.

Vielä alkuviikosta näytti siltä, että ottelun toteutuminen olisi hyvin todennäköistä. Esteenä olisi enää ”vain” tarvittavien lupien hankkiminen. Juuri tuohon koko hanke saattaa kuitenkin kaatua, sillä ideaa vastustavat jota kuinkin korkeimmat mahdolliset tahot.

Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales tapasi keskiviikkoaamuna Espanjan pääministerin Pedro Sánchezin ja FIFA:n puheenjohtajan Gianni Infantinon. Marcan mukaan kaikki osapuolet pitivät ehdotusta Yhdysvalloissa pelattavasta sarjaottelusta sopimattomana.

[readmore from=usan-la-liga-peli]

Sánchezia huolestuttaa ottelun mahdollinen politisointi Katalonian itsenäisyyspyrkimyksiin viitaten. Kukaan kolmikosta ei kuitenkaan ole sitä mieltä, että ajankohta tällaiselle pelille olisi juuri nyt sopiva.

Marcan mukaan kolmikon kanta on tällä hetkellä järkkymätön. Mikäli neuvotteluissa Javier Tebasin kanssa ei nouse esiin mitään mullistavaa käännettä, tullaan Miamiin suunniteltu ottelu kuitenkin pelaamaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Kataloniassa.