Athletic ja Barcelona iskivät yhteen lauantai-iltana San Mamésilla La Liga -kauden toisella kierroksella. Ottelu päättyi 1-1 -tasapeliin.

Athletic aloitti ottelun loistavasti ja oli ensimmäisen vartin selvästi Barcelonan niskan päällä. Athletic kykeni luomaan useita maalintekopaikkoja ja häiritsemään Barcelonan pelinrakentelua aggressiivisen prässin avulla, mutta baskit eivät onnistuneet maalinteossa.

Barcelonan Martin Braithwaite sai avausjakson parhaan maalipaikan, kun tanskalaiskärki pääsi laukomaan vapaasti boksin keskeltä, mutta laukaus viuhui selvästi yli maalin.

Braithwaiten paikan jälkeen Athletic otti pelin jälleen komentoonsa. Barcelonan maalilla pelanneen Neton avauspeli jätti paljon toivomisen varaa ja Athletic keskitti useasti prässinsä vieraiden maalivahtiin, jonka avaukset karkasivat toistuvasti vääriin osoitteisiin.

Gerard Piqué joutui jättämään ottelun kesken avausjaksolla loukkaantumisen vuoksi.

Piquén tilalle vaihdettu Ronald Araújo sai pallon maaliin avausjakson lopussa, mutta maali hylättiin Martin Braithwaiten rikkeen vuoksi.

Athletic tuli toiselle jaksolle valtavalla intensiteetillä ja loi loistavan maalipaikan vain 15 sekunnin jälkeen. Iñaki Williams pääsi läpiajoon, mutta Neto tuli vastaan ja pallo kimposi maalivahdista Álex Berenguerille, joka laukoi pelivälineen kohti tyhjää maalia. Araújo ehti kuitenkin väliin ja pelasti Barcelonan takaiskumaalilta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Iñigo Martínez puski Athleticin johtoon kulmasta.

Memphis Depay toi Barcelonan tasoihin noin 20 minuuttia myöhemmin. Depayn maalin kattoon päätynyt laukaus yllätti hienosti Athleticin maalilla pelanneen Julen Agirrezabalan.

Lisäajan kolmannella minuutilla Barcelonan Eric García sai suoran punaisen kortin kaadettuaan nokikkain Neton kanssa päässeen Nico Williamsin. Athletic sai ottelun viimeisessä tilanteessa vaarallisesta paikasta vapaapotkun, mutta Iñigon yritys pysähtyi muuriin ja pisteet jaettiin.