Barcelona kaatoi kauden päätöskamppailussaan La Ligassa Alavésin vieraskentällä murskalukemin 5-0. Blaugrana hallitsi kenttätapahtumia alusta loppuun asti selkeästi.

Barca aloitti maalitalkoot 24. minuutilla Ansu Fatin toimesta. Nuorukainen sai boksiin loistavan keskityksen Lionel Messiltä, eikä erehtynyt.

Kymmenen minuuttia myöhemmin vierasjoukkue tuplasi johtonsa Messin maalilla. Argentiinalainen pääsi viimeistelemään illan ensimmäisen osumansa komean kuvion päätteeksi.

Kamppailun komein osuma nähtiin puoliajan lopussa. Messi syötti loistavasti pallon puolustuslinjan taakse juosseelle Jordi Alballe, joka jatkoi pallon suoraan ensimmäisellä kosketuksella maalin eteen Luis Suárezille. Uruguaylainen puski pallon varmasti maaliin.

Vieraat osuivat toisella jaksolla vielä kahdesti. Nelson Semedo iski kauden ensimmäisen osumansa Riqui Puigin loistavasta syötöstä, ja Messi iski illan toisen osumansa Alban loistavasta keskityksestä.

Ottelu saattoi olla viimeinen Quique Setiénille Barcelonan peräsimessä. Espanjalaismedian mukaan on hyvin mahdollista, että lähipäivien aikana joukkueen uudeksi päävalmentajaksi tullaan nimittämään Patrick Kluivert. Lue lisää tästä!

Kahdella maalillaan Messi nosti maalisaldonsa kuluvan kauden osalta 25:een. Argentiinalainen on hyvin lähellä La Ligan maalikuninkuutta seitsemättä kertaa urallaan. Siihen ei ole pystynyt historian aikana kukaan muu.

Real Madridin hyökkääjä Karim Benzema on neljä maalia Messiä perässä. Real Madrid kohtaa vielä sunnuntai-iltana Leganesin.

Barcelonan kausi jatkuu elokuussa vielä Mestarien liigassa. Neljännesvälierien avausosassa se pelasi Napolin vieraana 1-1 tasapelin.