Luis Suárez siirtyy Barcelonasta Atlético Madridiin. Seurat vahvistivat asian myöhään keskiviikkona.

Alkoi jo näyttää siltä, ettei Barcelona-johto hyväksyisi Suárezin siirtymistä Atletiin vapaana agenttina. Osapuolet palasivat neuvottelupöytään ja löysivät ratkaisun. Barcelonan tiedotteen mukaan Atlético maksaa nyt Barcelonalle korvausta kuusi miljoonaa euroa, mutta summa on kokonaisuudessaan ehdollinen.

Atlético ei vielä kerro, kuinka pitkän sopimuksen se on tehnyt Suárezin kanssa. Ennen lopullista vahvistusta uruguaylaisen on vieä läpäistävä lääkärintarkastus ja sopimuksen muodollisuudet on täytettävä.

33-vuotias Suárez pelasi Barcelonassa kuusi kautta. 283 ottelua tuotti 198 maalia ja 97 maalisyöttöä. Tuossa ajassa Suárez nousi Barcelonan kaikkien aikojen maalipörssin kolmannelle sijalle. Hänen edellään ovat vain Lionel Messi ja César.

Suárez voitti Barcelonassa yhteensä 13 pokaalia: La Ligan (4), Mestarien liigan, Copa del Reyn (4), seurajoukkueiden maailmanmestaruuden, UEFA Super Cupin ja Espanjan Supercopan (2).

Kaudella 2015-16 Suárez voitti Euroopan parhaalle maalintekijälle ojennettavan Kultaisen kengän. Tuolla kaudella hän iski La Ligassa 40 maalia.

Suárezille järjestetään jäähyväistilaisuus tänään torstaina kello 13.30 Suomen aikaa.