Barcelonalle karmeita uutisia – Luis Suárez lähes koko loppukauden sivussa

© Kuva: Getty Images

Kerroimme lauantaina siitä, kuinka Luis Suárez joutui kesken kauden polvileikkaukseen. Operaatio suoritettiin tänään sunnuntaina.

Vielä aiemmin oli kerrottu, että 32-vuotias uruguaylainen maalitykki olisi kentiltä sivussa arviolta 4-5 viikkoa. Hänen pelaamistaan Mestarien liigan pudotuspelikamppailuissa Napolia vastaan pidettiin mahdollisena.

Nyt Mundo Deportivo kertoo, että Suárezin koko kevätkausi on uhattuna. Vaikka tohtori Ramón Cugatin suorittama leikkaus sujuikin hyvin, arvioidaan hyökkääjän poissaolon kestoksi peräti neljä kuukautta. Jos toipilasaika todella venyy toukokuun puoliväliin, ei Suárezia nähdä tällä kaudella Copa del Reyssä lainkaan, ja Mestarien Liigastakin olisi pelaamatta enää loppuottelu.

Myös Barcelona tiedotti Suárezin leikkauksesta, ja vahvisti sairausloman pituudeksi noin neljä kuukautta.

Suárezin leikkauspöydälle joutuminen oli seurausta pitkään kiusanneista polvivaivoista. Hänen polvensa leikattiin jo viime toukokuussa ennen Copa del Reyn loppuottelua, mutta ongelmat jatkuivat, ja siksi tarvittiin uutta leikkausta.

Oikea polvi alkoi oireilla pahemman kerran viime viikon lauantaina pelatun Barcelonan derbyn alla. Ensimmäiset oireet olivat kuitenkin nähtävissä jo kaksi ja puoli vuotta sitten, kauden 2017-2018 alla. Viime toukokuuhun saakka vaivoja hoidettiin kuitenkin pelkällä levolla, ja Suárez jättäytyi usein pois maajoukkuetehtävistä antaakseen polvelleen toipumisaikaa. Lopulta leikkaus kävi kuitenkin välttämättömäksi.

Suaréz on ollut tällä kaudella erinomaisessa vireessä. Hän teki joulukuun sarjaotteluissa kolme maalia ja syötti kuusi. Ne poikivat hänelle valinnan La Ligan joulukuun kuukauden pelaajaksi. Suárez on 11 maalillaan La Ligan maalipörssissä kolmantena, seitsemällä syötöllään syöttötilaston kakkosena.

Juttua muokattu 12.1. kello 17.26. Lisätty Barcelonan vahvistus toipilasjakson pituudesta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.