Real Madrid ei ollut hävinnyt ennen sunnuntaita neljään otteluun, ja Los Blancosin edessä olivat saaneet taipua niin Barcelona kuin Internazionalekin. Sunnuntaina Real Madridia isännöi viime kaudesta rajusti heikentynyt Valencia, joka puolestaan oli saanut viimeisistä neljästä pelistään vain yhden vaivaisen pisteen.

Otteluita ei kuitenkaan ratkaista pelkillä kuntopuntareilla, sen Valencia osoitti tänään. Real Madrid toki siirtyi ottelussa johtoon Karim Benzeman avausjakson puolivälissä harvinaisesti rangaistualueen takaa laukomalla maalilla, mutta kotijoukkue ei antanut sen masentaa, vaan pani täyden höyryn päälle.

Ensin Valencia sai puolen tunnin kohdalla rankkarin Lucas Vázquezin pelattua palloa kädellään. Pilkkua asettui vetämään Carlos Soler, mutta Thibaut Courtois venyi torjuntaan. Yunus Musah pani paluupallon verkkoon, mutta maali hylättiin 17-vuotiaan Musahin rynnittyä rangaistusalueelle liian aikaisin. Rankkari uusittiin, eikä Soler toista kertaa erehtynyt. Valencia tasoitti 1-1:een.

Tauolle Valencia pääsi jo 2-1-johdossa, kun Raphael Varane ohjasi pallon omaan malliin. Tämäkin tilanne tarkistettiin videolta, mutta tuomari totesi maalin olleen sääntöjen mukainen.

OptaJose

@OptaJose
2 - Raphaël Varane has scored two own goals in his last five games for Real Madrid in all competitions, as many as he had in his previous 324 matches (2). Misfortune.

Heti toisen jakson alkajaisiksi Valencian Kangin Lee teki parhaansa herätelläkseen Real Madridia, kun hän pamautti pallon tolppaan. Varoitus kaikui kuitenkin kuuroille korville, sillä maalitilastojaan kaunisteli jatkossakin vain Valencia ja 23-vuotias seuran oma kasvatti Carlos Soler.

Ottelun erikoisuudeksi nousivat rangaistuspotkut. Seuraavan kerran – kaikkiaan kolmannen siis – pallo vietiin pilkulle 52. minuutilla, kun avausmaalin syöttänyt Marcelo napautti rangaistusalueella Maxi Gomézia nilkkaan. Thibaut Courtois aavisti aivan oikein itsestään katsottuna vasempaan alanurkkaan, mutta Carlos Solerin laukaus oli liian tarkka ja kova. 3-1.

Real Madridin paine alkoi kasvaa, mutta Jaume Domenech pysäytti sekä kaukolaukaustaan kokeilleen Viniciusin että lähes avopaikkaan päässeen Marco Asension yritykset.

Tunnin kohdalla oli puolestaan jälleen rankkarituomion aika. Nyt Real Madridin kapteeni Sergio Ramos kauhaisi palloa kädellään kaksinkamppailussa Yunus Musah’n kanssa ja videotarkistus totesi jälleen rankkarin aiheelliseksi. Carlos Soler luotti hyväksi havaitsemaansa reseptiin ja tykitti pallon jälleen tarkasti samaan alakulmaan. Harvinainen rankkarihattutemppu oli sitä myöten valmis, ja kolmen maalin taakse jäänyt Real Madrid pahassa ahdingossa.

Carlos Solerin kolme maalia rankkarista yhdessä ottelussa on niin poikkeuksellinen temppu, että siihen on pystynyt La Ligan 91-vuotisessa historiassa häntä ennen vain kaksi pelaajaa, yhteensä 25 521 ottelussa. Ensimmäinen heistä oli vuonna 1958 pilkkuhatun tehnyt Real Madrid -legenda Alfredo Di Stéfano ja toinen toukokuussa 1996 neljä rankkarimaalia yhdessä ottelussa tehnyt Real Valladolidin Alen Peternac. Peternac teki tuolloin yhteensä viisi maalia Valladolidin 8-3-voitossa Real Oviedosta ja piti maaleillaan Valladolidin sarjassa.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Tras 91 años de historia de La Liga y 25.521 partidos, solo ha habido TRES JUGADORES que hayan marcado TRES goles de penalti en un mismo partido:

👉 Di Stéfano (Madrid) contra el Celta en 1958.
👉 Peternac (Valladolid) contra el Oviedo en 1996 (marcó 4)
👉 CARLOS SOLER

Historiallista oli jo yksin sekin, että Real Madridia vastaan tuomittiin kolme rankkaria yhdessä ottelussa. Tällaista ei ollut tapahtunut sen La Liga -historiassa vielä koskaan.

‼️HISTÓRICO‼️

EL REAL MADRID TIENE TRES PENALTIS EN CONTRA EN UN MISMO PARTIDO POR PRIMERA VEZ EN TODA LA HISTORIA DE LA LIGA

Valencian neljäs maali vaikutti jo katkaisseen Real Madridin selkärangan, sillä loppurynnistys jäi aneemiseksi. Lisää harmaita pilviä Madrid sai siitäkin, että Karim Benzema poistui vaihtoon nivustaan pidelleen.

Benzema on ollut pelien jatkuttua kesäkuussa La Liga -pelaajista kaikkein tehokkain maalintekijä kaikissa kilpailuissa, eikä ranskalaiseen pitkään huiliin olisi oikein varaa. Benzeman tilalle tuli kauden ensimmäiset minuuttinsa pelannut Mariano, joka oli tehnyt maalin viimeksi 1.3. pelatussa El Clásicossa.

[readmore from=Real-Madrid]

Vaikka tappio oli Real Madridille ankara pettymys, on Mestalla ollut sille hankala paikka pelata jo pitkään. Viimeisistä seitsemästä vierailustaan Real Madrid on voittanut vain yhden. Syksyllä 2019 se oli jo tappion partaalla, mutta nousi lisäajan viidellä minuutilla tasoihin Karim Benzeman tekemällä maalilla. Valencia ei puolestaan ole hävinnyt kotonaan viimeisten kahden kauden aikana sen paremmin Real Madridille, Barcelonalle kuin Atlético Madridillekaan.

Real Madrid lähti maaottelutauolle sarjan neljäntenä, edellään Real Sociedad, Villarreal ja Atlético Madrid. Valencia puolestaan pomppasi putoamisviivan tuntumasta peräti sijalle yhdeksän, heti Barcelonan kantaan.