Real Madridin seurajohto piti kriisikokouksen välittömästi tiistai-illan Ajax-katastrofin jälkeen. Asiasta kertovat madridilaislehdet Marca ja AS.

Kokous alkoi Suomen aikaa kello yksi yöllä ja päättyi 02:15. Paikalla olivat puheenjohtaja Florentino Pérez, toimitusjohtaja José Ángel Sánchez, urheilutoimenjohtaja Ramón Martínez, Pérezin neuvonantaja Pedro López Jiménez sekä päävalmentaja Santiago Solari.

Kokouksen aiheena oli luonnollisesti Real Madridin fiaskoon jo näin maaliskuun alussa käytännössä päättynyt kausi. Viimeisen viikon sisään joukkue on hävinnyt kotonaan kahdesti Barcelonalle ja kerran Ajaxille, pudonnut Copa del Reystä ja Mestarien liigasta sekä jäänyt La Ligassa 12 pisteen päähän Barcasta.

Pérezin johtamassa kokouksessa pyrittiin hakemaan syitä täydelle mahalaskulle. Lehtien mukaan seurajohto pohti yhtenä ratkaisuna Solarin välitöntä erottamista, mutta lokakuussa pestiin palkattu valmentaja päätettiin tässä vaiheessa säästää leikkurilta. Syitä on useita. Ketään merkittävästi parempaa vaihtoehtoa ei ole tällä hetkellä saatavilla, ”omat pojat” Raúl ja Xabi Alonso ovat vielä liian kokemattomia ja toiset valmentajapotkut kesken kauden voisivat aiheuttaa seuran sisällä vain lisäahdistusta. AS:n mukaan se on kuitenkin jo varmaa, että Solari ei enää tämän kauden jälkeen Realia valmenna.

Lopulta kokouksessa päädyttiin siihen, että loppukauden tärkein tavoite on varmistaa paikka Mestarien liigaan ensi kaudeksi eli sijoittua La Ligassa neljän parhaan joukkoon. Sen suhteen sentään näyttää hyvältä, sillä viidentenä majaileva Deportivo Alavés on jäänyt Realista kahdeksan pisteen päähän.