Diego Simeone villitsi Atlético Madridin kotiyleisön hurmokseen: ”Maailman paras joukkue tuli tänne ja me voitimme heidät”

© Kuva: Getty Images

Atlético Madridin päävalmentaja Diego Simeone antoi kotiyleisölle isot kiitokset, kun hänen joukkueensa voitti tiistaina Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa Liverpoolin 1-0.

Simeone yllytti itsekin Wanda Metropolitanon väkeä useaan otteeseen pitämään enemmän ääntä. Yleisö totteli ja piiskasi pelaajia argentiinalaisluotsin kanssa antamaan kaikkensa. Lopputuloksena oli loistavasti organisoitu puolustusvoitto kilpailun hallitsevasta mestarista ja Valioliigaa ylivoimaisesti johtavasta joukkueesta.

Saúl Ñíguezin voittomaali syntyi jo neljännellä minuutilla, mutta Atléti onnistui pitämään vieraiden hyökkäykset pääosin kurissa. Liverpool ei laukonut ottelussa kertaakaan maalia kohti (lue otteluraportti).

– [Yleisön] vastaanotto oli vaikuttava. En ole kahdeksan vuoteni aikana tässä seurassa nähnyt tuollaista vastaanottoa, hehkutti Simeone ottelun jälkeen.

– Se tunne, joka ihmisistä irtosi… Olen harvoin nähnyt tuollaista kannattajiltamme tällä tasolla. He olivat koko pelin ydin. Minun teki mieli laittaa itsekin nappulakengät jalkaan ja mennä kentälle.

– Maailman paras joukkue tuli tänne ja me voitimme heidät.

Wanda Metropolitano oli pakkautunut täyteen tiistaina. Kuva: Getty Images

Simeonen mukaan ottelu eteni niin kuin hän ennakkoon ajatteli.

– Tällaista ottelua odotimme. Vastustaja oli todella vahva, kentällä oli kaksi erityylistä joukkuetta ja fyysisesti todella vahvoja pelaajia, mutta me reagoimme alussa erittäin hyvin ja sitten pelasimme niin, että pystyimme pitämään tuloksesta kiinni.

– Meillä oli paikkoja tehdä vastahyökkäyksistä enemmänkin maaleja. Olemme joukkue, joka pelaa ryhmänä. Emme olisi pystyneet tähän, jos hyökkääjät eivät olisi osallistuneet puolustamiseen. Kaikki tekivät hyvää työtä.

– Tämä oli vaikea ottelu mahtavaa vastustajaa vastaan, mutta se oli selvää, mikä tavoitteemme oli.

Simeone tietää hyvin, että ottelupari ei ole läheskään ratkennut, vaikka Atléti lähtee toisaan osaan johdossa.

– Ottelupari on samassa pisteessä kuin ennen sen alkua. Kohtaamme vastustajan, joka on tottunut pelaamaan loistavasti kotikentällään.

Lähteet: Marca, The Guardian, BBC


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.