Sevilla eteni sunnuntai-iltana Eurooppa-liigan finaaliin voitettuaan välierissä Manchester Unitedin maalein 2-1.

Viimeisen 13 vuoden aikana viidesti Eurooppa-liigan ja sitä aiemman UEFA Cupin voittajaksi kruunattu Sevilla kohtaa finaalissa joko Internazionalen tai Shakhtar Donetskin, jotka kohtaavat toisensa maanantai-iltana.

Pelillisesti Manchester United oli Sevillan niskan päällä käytännössä ottelun alusta loppuun, mutta upean ottelun pelannut Sevilla-vahti Bono oli mies paikallaan ja piti seuransa kamppailussa mukana.

Loistavan kauden pelannut Diego Carlos kaatoi Marcus Rashfordin Sevillan boksin sisällä jo 8. minuutilla, ja pallo vietiin pilkulle. Viime aikoina useammankin rangaistuspotkun maaliin iskenyt Bruno Fernandes ei epäonnistunut tälläkään kertaa vieden Manchester Unitedin maalin etumatkalle.

Suso toi Sevillan tasoihin avausjakson puolivälissä. Espanjan A-maajoukkuemies juoksi boksiin, jäi vapaaksi ja kykeni siirtämään Sevillan tasoihin kaikessa rauhassa.

Etenkin toisella jaksolla Manchester United hallitsi pelitapahtumia mielin määrin, muttei kyennyt murtamaan Bonon, Carlosin ja Jules Koundén johtamaa Sevilla-puolustusta.

Kymmenisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä nähtiin voittomaali. Penkiltä sisään kentälle vaihdettu Luuk de Jong siirsi Sevillan johtoon ja voittoon maalin edustalta. Hienon kamppailun pelannut Sevilla-ikoni Jesús Navas lähetti keskityksen boksiin ja de Jong siirsi Julen Lopeteguin miehistön finaaliin.

Kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Sevilla pudottaa Manchester Unitedin Euroopasta. Kaksi ja puoli vuotta sitten Sevilla voitti Manchester Unitedin Old Traffordilla Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osassa ja meni jatkoon.