La Liga on saanut ensimmäisen skandaalinsa Espanjan löyhennettyä koronavirusrajoituksiaan. Maassa oli ulkonaliikkumiskielto noin kahden kuukauden ajan, mutta nyt kotoa saa taas poistua. Kokoontumiset on kuitenkin yhä rajattu korkeintaan kymmeneen henkilöön.

La Liga -kauden on määrä jatkua noin 2,5 viikon kuluttua, mutta nyt Sevilla FC:n pelaajiston toimien pelätään vaarantavan suunnitelmia. Vähimmilläänkin tapaukseen osallistuneille pelaajille povataan rangaistuksia seuran taholta, sillä esimerkillistä heidän toimintansa ei ollut.

Mistä sitten on kyse? Sevillan pelaajista Lucas Ocampos, Franco Vázquez, Luuk de Jond ja Éver Banega osallistuivat viime lauantaina yksityiseen illanviettoon, joissa oli läsnä kaikkiaan 12 henkilöä. Siis kaksi enemmän kuin Espanjan tämänhetkiset kokoontumisrajoitukset sallivat. Esimerkiksi La Liga -seurojen pienryhmäharjoitukset on toistaiseksi rajattu kymmeneen henkilöön.

Kokoontuminen tuli julki, kun Éver Banegan vaimo latasi lauantaina kuvia Instagram-tililleen. Hän poisti kuvat vain vähän myöhemmin.

Pepe Elías

@Pepelias17_
⚽️🦠Los jugadores del #SevillaFC Banega, Ocampos, Mudo Vázquez y De Jong se exponen a una fuerte sanción por saltarse las normas del Estado de Alarma | Se reúnen más de 10 en una casa y encima se hacen fotos y las publican en RRSS 🤦 vía @marca marca.com/futbol/sevilla…

La Liga ja Espanjan jalkapalloliitto RFEF ovat neuvotelleet huolella Espanjan terveysviranomaisten kanssa siitä, millä ehdoilla kauden pelaamista voitaisiin jatkaa. Kauden keskeyttäminen olisi seuroille taloudellisesti massiivinen takaisku.

Yksi neuvottelujen keskeisistä kysymyksistä on ollut se, pitäisikö joukkueet määrätä pitkään yhteiseen karanteeniin ennen otteluiden pelaamista. Näin vältyttäisiin mahdollisilta uusilta tartunnoilta. Toistaiseksi tunnelma on ollut joukkuekaranteenien vastainen, mutta Sevillan pelaajien toiminta saattaa pakottaa La Ligan näihin yhteisiin keskittymisjaksoihin.

Koko kyseisiin puutarhajuhliin osallistunut pelaajanelikko pyysi tapahtunutta anteeksi kukin omilla Instagram-tileillään. Sevilla FC julkaisi anteeksipyynnöt kootusti Twitterissä.

Eräänlainen ennakkotapaus karanteenirikkomuksesta saatiin jo Saksan Bundesliigassa. Augsburgin valmentaja Heiko Herrlich poistui joukkueen hotellista ostamaan lähikaupasta hammastahnaa ja ihovoidetta. Karanteenirikkomuksen seurauksena Herrlich ei saanut osallistua Augsburgin ensimmäiseen koronatauon jälkeiseen otteluun.