Sevilla – kausiennakko 2019-20: Koko joukkue uudistui täysin kesän aikana – Lopetegui toi omat metodinsa Pizjuánille

© Kuva: Getty Images

Sisällysluettelo

Viime kausi

Sevilla lähti kauteen suurin odotuksin. Pablo Machín oli saapunut Nerviónille loistavan Gironassa vietetyn pääsarjakauden jälkeen. Machín nosti Gironan pääsarjaan ja onnistui hienosti Kataloniassa.

Sevilla kutsui ja haaste oli luonnollisesti useampaa astetta suurempi. Machín ei saanut missään vaiheessa Sevillan potentiaalista konetta kunnolla käyntiin, vaikka syyskaudella nähtiin useampi ottelu, jossa Sevilla vakuutti etenkin pelillisellä tasapainollaan. Se on tilanne, johon ei oltu totuttu Sevillassa vuosikausiin.

Vastapainoksi Sevillan otteet ailahtelivat liian usein. Sevilla kykeni parhaimmillaan pelaamaan suorastaan loistavaa jalkapalloa, mutta onnistuneen syyskauden jälkeen talvella maalinteko-ongelmat ilmeistyivät raadollisesti Andalusian ylpeyden horisonttiin.

Machínin Sevilla oli tyypillinen joukkue, joka pelasi niin pitkään hyvää jalkapalloa, kun se johti ottelua. Takaiskumaalin jälkeen Sevilla meni lukkoon, alkoi panikoimaan ja teki tyhmiä yksilövirheitä. Se on ennen kaikkea Machínin syy, ja seurajohto antoikin luotsille kenkää Eurooppa-liigasta putoamisen jälkeen. Sevillan seurajohdon mukaan seuran tavoite oli voittaa Eurooppa-liiga, mutta seura putosi jo neljännesvälierissä Slavia Prahalle.

Machínin potkujen jälkeen Joaquín Caparrós – kukas muukaan – saapui jälleen sammuttamaan tulipaloa urheilutoimenjohtajan paikalta ja valmensi loppukauden ajan Sevillaa. Kaikki näytti jo hyvältä kuukausi Caparrósin pestauksen jälkeen. Seura oli voittanut viisi kuudesta sarjaottelustaan ja taisteli tosissaan paikasta Mestarien liigaan.

Gironalle koettu vierastappio aloitti kuitenkin kriittisessä vaiheessa alamäen, joka ei loppunut tarpeeksi ajoissa. Lopulta Sevilla epäonnistui tavoitteessaan, eikä päässyt Mestarien liigaan.

Pelaajasiirrot – lähteneet

Pablo Sarabia (kk, 27, PSG)

Pablo Sarabia on Sevillalle suuri menetys. Niin urheilullisesti kuin taloudellisesti. Kuva: Getty

Sarabia saapui Sevillaan kesällä 2016 miljoonalla eurolla Getafesta. Sarabia nousi vuosi vuodelta entistä tärkeämmäksi pelaajaksi Sevillassa ja viime kaudella madridilainen oli yksi koko sarjan parhaista pelaajista. Sarabia teki viime kaudella kaikissa kilpailuissa yhteensä jopa 23 maalia ja antoi 17 maalisyöttöä. Sevilla tarjosi Sarabialle jatkosopimusta, mutta espanjalainen ei suostunut siihen ja PSG maksoi Sarabian sopimuksessa olleen 18 miljoonan euron ulosostopykälän.

 

Luis Muriel (kh, 28, Atalanta)

Murielin etappi Sevillassa jätti toivomisen varaa. Kuva: Getty

Muriel saapui Sevillaan kaksi vuotta sitten noin 25 miljoonalla eurolla. Kolumbialaiskärki ei kuitenkaan missään vaiheessa onnistunut lyömään läpi Sevillassa. Ensimmäisellä kaudellaan Muriel sai varsin mukavasti vastuuta, mutta maalinteko-ongelmat ja etenkin maalipaikkojen tuhlailut saivat kannattajien hermot kiristymään.

Muriel pelasi Sevillassa vielä viime kauden avauspuolikkaan, mutta lähti peliajan perässä Serie A:han lainalle Fiorentinan paitaan. Muriel pelasi hienon kevätkauden Fiorentinassa ja siirtyi kesällä Atalantaan noin 15 miljoonalla eurolla Sevillasta.

Quincy Promes (ol, 27, Ajax)

Promes ei vakuuttanut Sevillassa. Pesti kesti vain yhden vuoden. Kuva: Getty

Sevilla maksoi Promesista vuosi sitten 20 miljoonaa euroa Spartak Moskovalle. Promes oli tehnyt itselleen nimeä Venäjällä iskettyään neljän kauden aikana 58 sarjamaalia Spartakissa. Sevillassa peliaika oli kuitenkin kortilla etenkin La Ligassa alku- ja loppukaudella. Talvella hollantilainen sai varsin mukavasti vastuuta. Eurooppa-liigassa Promes oli suuressa roolissa, mutta peliesitykset olivat laimeita. Promes ei sopeutunut missään vaiheessa Sevillaan ja Ajax hankki Promesin noin 16 miljoonalla eurolla.

Gabriel Mercado (kp, 32, Al Rayyan)

Mercado paikkasi hitauttaan kaksinkamppailuvoimallaan ja puhtaalla asenteella. Kuva: Getty

Kokenut argentiinalaispuolustaja saapui seuraan kesällä 2016 Jorge Sampaolin kanssa. Mercado pelasi Sevillassa niin topparina kuin oikeana laitapuolustajanakin. Argentiinan A-maajoukkuepelaaja oli tietyissä vaiheissa selvä avauskokoonpanon pelaaja Sevillassa, mutta Mercadon otteet ailahtelivat liikaa, eikä seura tarjonnut hänelle lopulta jatkosopimusta. Mercado siirtyi kesäkuussa ilmaiseksi Qatariin.

 

Yan Brice (kk, 21, Granada)
Marc Gual (kh, 23, Girona)
Juan Soriano (mv, 21, Leganés)
Ibrahim Amadou (kk, 26, Norwich)
Aleix Vidal (ol, 29, Alavés)
Giorgi Aburjania (kk, 24, Twente)

Pelaajasiirrot – saapuneet

Jules Koundé (kp, 20, Bordeaux)

Sevilla maksoi ranskalaistopparista Bordeaux’lle jopa 25 miljoonaa euroa. 20-vuotias Koundé kuului Bordeaux’n ehdottomiin avainpelaajiin iästään huolimatta ja pelasi 51 ottelua avauskokoonpanossa viime kaudella. Sevillan urheilutoimenjohtaja Monchi tarkkaili Koundéa läpi kauden ja sai haluamansa topparin seuraan. Menee suoraan avauskokoonpanoon.

Diego Carlos (kp, 26, Nantes)

Diego Carlos saapui Sevillaan 15 miljoonalla eurolla. Kuva: Getty

Carlos kuului Koundén tavoin joukkueensa peliaikakuninkaisiin viime kaudella. Brasilialaistoppari oli Nantesin puolustuksen johtohahmo ja Sevilla maksoi Carlosista 15 miljoonaa euroa. Taistelee lähtökohtaisesti avauskokoonpanon paikasta, mutta ei saa Koundén tavoin välitöntä paikkaa avauskokoonpanossa.

 

 

Munas Dabbur (kh, 27, RB Salzburg)

Dabbur teki viime kaudella kaikissa kilpailuissa kiitettävät 37 maalia. Kuva: Getty

Dabbur oli viime kaudella yksi Eurooppa-liigan komeetoista. Dabbur ampui Eurooppa-liigassa kymmenessä ottelussa kahdeksan maalia ja sarjassakin syntyi kiitettävät 20 täysosumaa 11 maalisyötön lisäksi. Pitää paikkansa, ettei Itävallan pääsarja ole millään tavalla vertailukelpoinen La Ligan kanssa, mutta Dabbur on osoittanut olevansa boksin sisällä hyvin vaarallinen kärki. Taistelee avauskokoonpanon paikasta.

 

Lucas Ocampos (vl, 24, Marseille)

Ocampos siirtyi kesällä Sevillaan. Kuva: Getty

Mielenkiintoinen hankinta. Sevilla maksoi Ocamposista 15 miljoonaa euroa Marseillelle. Marseillen viime kausi oli surkea, mutta Ocampos oli yksi ainoista pelaajista, joiden taso ei tippunut ratkaisevasti kauden edetessä. 24-vuotias argentiinalainen sopii lähtökohtaisesti hyvin Lopeteguin pelitapaan ja nousee välittömästi avauskokoonpanoon.

 

Joan Jordán (kk, 24, Eibar)

Jordán kuului viime kaudella Mendilibarin luottopelaajiin. Kuva: Getty

Yksi Sevillan kesän mielenkiintoisimmista hankinnista. Jordán pelasi loistavan viime kauden Eibarissa ja oli ehdottomia avainpelaajia José Luis Mendilibarin alaisuudessa. Rooli ei ole välttämättä yhtä suuri Sevillassa kuin Eibarissa, mutta Jordán halusi uralleen luonnollisesti uusia haasteita ja katalaani pääsi useampaa astetta suurempaan seuraan. Jordán tuo Sevillan keskikentälle siitä puuttunutta tasapainoa ja pelinavaamiskykyä. Potentiaalia kehittyä edelleen huippupelaajaksi.

Luuk de Jong (kh, 27, PSV)

Luuk de Jong tuo Sevillaan maalintekokykyä. Kuva: Getty

PSV:n ykköstykki ampui viime kaudella peräti 28 maalia Eredivisiessä. Kookas ja vahva kärki on fyysisesti vahva pelaaja ja pärjää toppareille boksissa. Pitää vääntämisestä ja kaksinkamppailuista, mutta on samalla tekninen pelaaja. Taitaa maalinteon ja korvaa Sevillassa seurasta hyvin todennäköisesti poistuvan Wissam Ben Yedderin.

 

Óliver Torres (kk, 24, Porto)

Óliver on Atléticon kasvatti. Kuva: Getty

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on päävalmentaja Lopeteguin vanhoja tuttuja. Lopetegui luotsasi Óliveria Portossa ja Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Óliver ei saanut Portossa haluamaansa roolia viime kaudella ja päätti hyväksyä Sevillan tarjouksen. Óliverin ura on junnannut paikallaan jo muutaman vuoden, mutta Lopetegui tietää, miten Óliverista saadaan paras irti.

Fernando (kk, 31, Galatasaray)

Éver Banegan taso on pudonnut viime aikoina ja Lopetegui halusi argentiinalaiselle kilpailijan samalle pelipaikalle. Se on Fernando. Parhaiten Manchester Citystä muistettu Fernando tuo keskikentälle sellaisia ominaisuuksia, joita Banegalla ei ole. Fernando on loistava pallonriistäjä, syöttösuuntien peittäjä ja osaa ennen kaikkea sijoittua oikein. Lähtökohtaisesti nappaa avauksen paikan itselleen.

Sergio Reguilón (lp, 22, Real Madrid)

Reguilón nousi viime kaudella kaikkien tietoisuuteen Real Madridissa. Santiago Solari teki Reguilónista Real Madridin avauskokoonpanon vasemman laitapuolustajan, ja seuran oma kasvatti yllätti kaikki hienoilla otteillaan. Oli selvää, ettei Reguilón kyennyt esiintymään loistavalla tasolla, sillä kokematon laitapuolustaja joutui niin pahaan paikkaan, kun koko muu joukkue pelasi tasonsa alapuolella läpi kauden. Menetti avauskokoonpanon paikkansa Marcelolle, kun Zinédine Zidane palasi ruoriin. Viettää alkavan kauden lainalla Sevillassa, eikä lainassa ole mukana osto-optiota.

Nemanja Gudelj (kk, 27, Guangzhou Evergrande)
Max Wöber (kp, 21, Ajax)

Tiesitkö

Sevilla on jalkapallohistorian ainoa joukkue, joka on voittanut Eurooppa-liigan kolme kertaa peräkkäin. Sevillalla on alkavalla kaudella mahdollisuus napata seurahistorian kuudes Eurooppa-liigan voitto. Eurooppa-liigan voitoista kaksi lasketaan entisen UEFA Cup -nimen alle.

Valmennus

Julen Lopetegui on Sevillan uusi päävalmentaja. Kuva: Getty

Sevilla pestasi Julen Lopeteguin Caparrósin seuraajaksi. Kyseessä on ehdottomasti mielenkiintoinen valinta.

Lopetegui on edelleen huippuvalmentaja, vaikka viimeinen vuosi meni Lopeteguin kannalta selvästi penkin alle. Luotsi sai Espanjan A-maajoukkueesta potkut vain kaksi päivää ennen MM-lopputurnauksen alkua ja Real Madrid erotti Lopeteguin vain muutaman kuukauden yhteistyön jälkeen.

Sevillassa Lopetegui saa tuoda itseään enemmän esiin kuin Real Madridissa. Lopetegui saa harjoituttaa pelitapaansa pelaajillaan vapaammin varsinkin valtavan mediahuomion varjossa. Lopetegui saa enemmän aikaa. Se on päävalmentajalle elintärkeä asia. Real Madridissa tulospaineet olivat useampaa luokkaa suuremmat, vaikkei Sevillassakaan katsota mahdollisia huonoja tuloksia muutamaa kuukautta pidempään.

Lopetegui on saanut rauhassa rakentaa omanlaisensa joukkueen Pizjuánille. Real Madridissa Lopetegui ei saanut juurikaan päätäntävaltaa pelaajahankintojen suhteen, eikä Real Madrid päättänyt korvata muun muassa Cristiano Ronaldoa todellisella maalintekijällä. Se ei ole Lopeteguin syy, vaikkei se toisaalta selitäkään täysin Lopeteguin Real Madridin epäonnistumista.

Lopetegui on muuntautumiskykyinen valmentaja. Luotsi lähtee kauteen todennäköisesti 4-4-3 -muodolla, mutta ei kuitenkaan peluuta sitä liian kauaa, jos tulokset eivät vastaa odotuksia. Sevillalaismedioiden mukaan myös 4-2-3-1 -muoto on mahdollinen, jos Lopetegui haluaa peluuttaa astetta hyökkäysvoittoisempaa jalkapalloa.

Lopetegui luottaa moderniin ja aktiiviseen pallonhallintajalkapalloon. Lopetegui haluaa Sevillan määrittävän pelin rytmin ja luoda Pizjuánille aktiivisen prässin etenkin hyökkäyskolmanneksella. Potentiaalia on vaikka mihin.

Tärkein pelaaja – Jesús Navas

Jesús Navas pelaa nykyään laitapuolustajana. Kuva: Getty

Sevillan kapteeni ja seurahistorian eniten otteluita pelannut pelaaja on alkavallakin kaudella Sevillan tärkein pelaaja niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Suuri vaihtuvuus on ollut Sevillan tuntomerkki jo pitkään. Suuri osa joukkueesta vaihtuu kesäisin, mutta Navas pysyy. Navasin rooli kasvaa joukkueen sisällä vuodesta toiseen, sillä joukkueessa on jatkuvasti entistä vähemmän seurassa pitkään pelanneita pelaajia. Navas on Sevillan seuralegenda ja kannattajien ikuinen suosikki. Navas tuo joukkueeseen johtajuutta.

Kentällä Navas on sopeutunut loistavasti uuteen rooliinsa laitapuolustajana. Vikkelä ja teknisesti hyvin taitava Navas on noussut pelipaikkansa eliittiin La Ligassa ja hallitsee tätä nykyä myös puolustamisen salat. Navas nousee räväkästi ylös, mutta sijoittumisen ja nopeuden ansiosta Navas ehtii myös ajoissa alas, kun Sevilla menettää pallon. Laitapuolustajat ovat harvoin joukkueen tärkeimpiä yksilöitä itse pelin kannalta, mutta Sevillassa Navasin rooli on kentälläkin valtava. Ehdoton avainpelaaja.

Arvio

Sija: 5

Sevilla ja Valencia kamppailevat tiukasti viimeisestä paikasta Mestarien liigaan. Valencialla on astetta parempi ja paremmin rakennettu joukkue, joten Marcelinon miehistö lähtee taisteluun etulyöntiasemasta.

Sevillalla on kuitenkin kasassa äärimmäisen kilpailukykyinen joukkue. Eri asia onkin se, miten seuraan saapuneet useat pelaajat kykenevät sopeutumaan nopealla aikataululla Lopeteguin pelitapaan ja valmennustyyliin.

Jos uudet pelaajat sopeutuvat nopeasti seuraan ja valmentajaan, voi Sevilla saavuttaa komeita tuloksia. Riskit ovat kuitenkin suuret. Sevillaan on jälleen saapunut sen verran suuri määrä pelaajia, ettei nopeaa sopeutumista voi pitää itsestäänselvyytenä.

Lopetegui on kuitenkin tunnettu ennen kaikkea pikkutarkkana pelaajavalmentajana, joka saa yleensä parhaan irti pelaajamateriaalistaan. Siinä piilee Sevillan mahdollisuus Valencian yllättämisessä.

Ihanneavaus

Kokoonpanolista

# PelaajaPositioPelipaikkaIkä
1Tomas VaclíkMVMaalivahti29.03.1989
13BonoMVMaalivahti5.4.1991
31Javi DíazMVMaalivahti15.5.1997
20Diego CarlosKPToppari15.03.1993
12Jules KoundéKPToppari12.11.1998
4Karim RekikKPToppari2.12.1994
2Joris GnagnonKPToppari13.1.1997
3Sergi GómezKPToppari15.3.1993
19Marcos AcuñaVPVasen laitapuolustaja28.10.1991
18Sergio EscuderoVPVasen laitapuolustaja02.09.1989
17Aleix VidalOPOikea laitapuolustaja21.8.1989
16Jesús Navas (C)OPOikea laitapuolustaja21.11.1985
25Fernando RegesPKKPuolustava keskikenttä25.7.1987
6Nemanja GudeljPKKPuolustava keskikenttä16.10.1991
10Ivan RakiticKKKeskikentän keskusta10.3.1988
8Joan JordánKKKeskikentän keskusta06.07.1994
21Óliver TorresKKKeskikentän keskusta10.11.1994
24Papu GómezHKKHyökkäävä keskikenttä15.2.1988
14Óscar RodríguezHKKHyökkäävä keskikenttä28.6.1998
22Franco VázquezHKKHyökkäävä keskikenttä22.02.1989
5Lucas OcamposVHVasen laitahyökkääjä11.7.1994
23Oussama IdrissiVHVasen laitahyökkääjä26.2.1996
7SusoOHOikea laitahyökkääjä19.11.1993
15Youssef En-NesyriKHKeskushyökkääjä1.6.1997
9Luuk de JongKHKeskushyökkääjä27.8.1990
11Munir El HaddadiKHKeskushyökkääjä1.9.1995

Tuukka Ikkeläjärvi 

https://twitter.com/tuukka_21


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.