Sevilla – kausiennakko 2018/19: La Ligan kilpailutilanne harvinaisen kova – rahkeet eivät riitä neljän joukkoon

© Kuva: Getty Images

Viime kausi

Sevillan viime kausi oli kaksijakoinen. Sarjassa otteet olivat lähtökohtiin nähden heikkoja, mutta Mestarien liigassa ja Copassa ottelut sujuivat loistavasti.

Sevilla lähti kauteen – jälleen kerran – hyvin muuttuneena joukkueena. Jorge Sampaoli oli poistunut seurasta, kuten useat pelaajatkin. Uudeksi päävalmentajaksi oli saapunut Eduardo Berizzo ja pelaajamateriaali oli muuttunut huomattavasti.

Kausi lähti yskähdellen käyntiin, eikä Sevilla lopulta onnistunut missään vaiheessa tosissaan taistelemaan Mestarien liiga -paikasta.

Mestarien liigassa jälki oli vakuuttavaa muutamaa notkahdusta lukuun ottamatta. Sevilla nappasi Liverpoolilta lohkovaiheessa kaksi tasapeliä ja pudotti neljännesvälierissä Manchester Unitedin kerrassaan loistavan toisen osan ansiosta.

Sevilla eteni ensimmäistä kertaa historiassaan Mestarien liigan puolivälieriin, joissa Bayern osoittautui kuitenkin liian kovaksi vastustajaksi.

Copassa Sevilla eteni aina finaaliin saakka pudottaen muun muassa Atléticon puolivälierissä. Finaalissa Barcelona oli parempi murskaluvuin 5-0. Sevilla joutui taipumaan Barcelonalle uudestaan kauden alla pelatussa Espanjan Supercopassa.

Pelaajasiirrot – lähteneet

Clément Lenglet (Barcelona)
Keskuspuolustaja, 23 vuotta

Iso menetys. Lenglet nousi pikaista tahtia Sevillan puolustuksen johtohahmoksi. Barcelona kiinnostui ja maksoi Sevillalle 35 miljoonaa euroa. Vaikea paikattava.

Steven N’Zonzi (AS Roma)
Keskikenttäpelaaja, 29 vuotta

Lengletiäkin suurempi menetys. N’Zonzi oli La Ligan parhaita pelipaikallaan kahden vuoden ajan. Kookas pelaaja taitoi fyysisen pelin, mutta omasi myös loistavat syötöt ja piti Sevillan keskikenttää kasassa joskus pelkällä olemuksellaan. Suuri pelaaja, suuri menetys.

Joaquín Correa (Lazio)
Vasen laituri, 23 vuotta

Correan odotettiin olevan Sevillan pelastaja. Lopulta argentiinalainen ehti pelata seurassa vain kaksi kautta. Odotukset olivat suuret ja joskus Correa näyttikin potentiaaliaan. Liian usein kuitenkin varjojen mailla. Lazio maksoi 15 miljoonaa euroa.

Guido Pizarro (Tigres)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 28 vuotta

Argentiinalaisen pyrähdys Sevillassa ei kauaa kestänyt. Siirtyi Tigresistä Sevillaan vuosi sitten, jäi minimaaliselle vastuulle ja palasi vähin äänin Tigresiin. Tigres maksoi Pizarrosta noin 8,7 miljoonaa euroa.

David Soria (Getafe)
Maalivahti, 25 vuotta

Seuran oma kasvatti halusi poistua muihin maisemiin vakituisen peliajan perässä. Sevillassa ohitti loppukaudesta Sergio Ricon nokkimisjärjestyksessä, mutta sai mielenkiintoisen tarjouksen Getafesta ja muutti pääkaupunkiin.

Sergio Rico (Fulham, laina)
Maalivahti, 24 vuotta

Ricon ura on mennyt alamäkeä viimeisen vuoden ajan. Sitä ennen Rico kuului vielä Espanjan A-maajoukkuerinkiin. Viime kaudella Rico teki useita suuria virheitä, jotka johtivat takaiskuosumiin. Vahti menetti avauksen paikkansa ja itseluottamuksensa. Hakee vauhtia lainasopimuksella Fulhamista.

Juan Muñoz (Alcorcón)
Hyökkääjä, 22 vuotta

Nuori kärki jäi täysin vaille peliaikaa edustusjoukkueessa ja hakee itselleen miesten pelejä Segundassa pelaavasta Alcorcónista pysyvällä siirrolla.

Pelaajasiirrot – saapuneet

Ibrahim Amadou (Lille)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 25 vuotta

Sevilla maksoi Lillelle Amadousta jopa 15 miljoonaa euroa. Taistelee avauksen paikasta, vaikka vaikeaa tekeekin laajan materiaalin vuoksi.

Joris Gnagnon (Stade Rennais)
Toppari, 21 vuotta

Amadoun tapaan myös Gnagnon maksoi 15 miljoonaa euroa. Toppari nappaa todennäköisesti avauskokoonpanon paikan alkukaudesta. Sevillalla on kilpailutilanne puolustuksessaan, mutta Gnagnonia ei hankittu penkille.

Aleix Vidal (Barcelona)
Laitapuolustaja, 28 vuotta

Vanha tuttu. Vidal siirtyi nimenomaan Sevillasta Barcelonaan. Tunnetaan oikeana laitapuolustajana, mutta pelaa usein ylempänä oikeana laiturina. Tekee tiukkaa napata paikka avauksesta.

Tomas Vaclik (Basel)
Maalivahti, 29 vuotta

Vaclik joutuu täyttämään suuret saappaat. Tshekkiläisvahti korvaa seurasta poistuneita Sergio Ricoa ja David Soriaa. Vaclik vakuutti pelaamassaan Sevillan Eurooppa-liigan karsintaottelussa ja Espanjan Supercopassa.

Roque Mesa (Swansea)
Keskikenttäpelaaja, 29 vuotta

Mesa siirtyi viime kesänä Las Palmasista Swanseaan. Ura Valioliigassa ei auennut ja keskikenttäpelaaja päätti siirtyä Sevillaan talvella. Kevätkausi sujui penkillä, mutta oli avauksessa Supercopassa. Avauksen pelaaja Éver Banegan rinnalla.

Sergi Gómez (Celta)
Toppari, 26 vuotta

Toppari ehti edustaa Celtaa neljä vuotta ennen Sevilla-siirtoaan. Barcelona-kasvatti taistelee avauksen paikasta Pablo Machínin alaisuudessa. Saanut vastuuta Supercopassa ja Eurooppa-liigan karsinnoissa.

André Silva (AC Milan)
Hyökkääjä, 22 vuotias

Silva siirtyi kovan kohun saattelemana viime kesänä Portosta Milaniin. Silva oli alkukaudesta avauksen mies, mutta jumittui penkille. Sarjassa syntyi kaksi maalia, mutta Eurooppa-liigassa meno oli tehokkaampaa. Siellä Silva ampui kuusi maalia.

Sevillassa kilpailu avauksen kärjen paikasta on kova. Wissam Ben Yedder ja Luis Muriel ovat etulyöntiasemassa, mutta kumpikaan ei ole niin kovassa vireessä, etteikö Silva voisi saada saumaansa.

Tiesitkö

Sevilla on kaupungin menestynein seura, mutta ennakkoluulojen vastaisesti Sevilla ei ole suinkaan kaupungin kannatetuin seura. Betis on kiilannut kannattajien määrässä verivihollisensa ohi.

Valmennus

Pablo Machín on mielenkiintoinen nimi Sevillan peräsimessä.

Gironasta Sevillaan saapunut Machín on vieläkin tuntematon nimi suurelle jalkapalloyleisölle. Jos pesti Sevillassa menee läheskään niin hyvin kuin Gironassa, ei hän ole kauaa tuntematon.

Hyppy Gironasta Sevillaan on valtava. Sevilla on Euroopankin mittakaavassa suuri seura, jonka kannattajat odottavat aina menestymistä. Machín sai työskennellä rauhassa Gironan peräsimessä ja se tuotti loistavaa tulosta.

Machín nosti Gironan ensimmäistä kertaa seuran historiassa pääsarjaan. Seuran tavoite oli ainoastaan säilyttää sarjapaikka. Lopulta Girona taisteli vielä keväällä europaikoista, kuka olisikaan uskonut.

Machín pelasi Gironassa suoraviivaista jalkapalloa, mutta Sevillassa on totuttu pelaamaan hieman pallonhallintavoittoisempaa peliä. Machín on osoittanut kykenevänsä siihen Sevillan kauden ensimmäisissä otteluissa.

Tärkein pelaaja – Éver Banega

Banega on Sevillan keskikentän tuki ja turva. Argentiinalainen on pallon kanssa yksi La Ligan parhaista pelipaikallaan.

Argentiinan maajoukkueen vakiokasvo ei ole missään nimessä nopein pelaaja, mutta korvaa sen loistavalla sijoittautumisellaan. Banega pitää Sevillan keskikentän tasapainoisena liikkumisellaan. Banega kykenee avaamaan nopeita vastahyökkäyksiä, soveltuu loistavasti pallonhallintajalkapalloon, mutta osaa myös puolustamisen jalon taidon.

Ehdottomasti Sevillan tärkein yksittäinen pelaaja.

Arvio

Sija: 6

Sevilla on tottunut siihen, että pelaajamateriaali ja valmennusjohto muuttuvat valtavasti joka kesä. Myös tänä kesänä Sevilla kunnioitti perinteitään; pelaajamateriaali on kokenut muutoksen ja valmentaja vaihtunut.

Jos Machín saa tuotua Sevillaan tarvittavaa tasaisuutta, voi seura taistella paikasta Mestarien liigaan. La Ligassa on kuitenkin tällä hetkellä noin viisi seuraa, jolla on stabiilimpi ja parempi tilanne pelaajamateriaalinsa ja etenkin valmentajansa suhteen kuin Sevillalla.

Machínista voi tulla Sevillalle suuri menestystarina. Aluksi luotsin pitää kuitenkin todistaa kykenevänsä valmentamaan tasollaan Sevillan kaltaisessa suurseurassa. Jos Sevilla saa napattua pisteitä myös vieraskentiltä, seura kykenee toden teolla haastamaan Valencian ja Betisin viimeisestä Mestarien liiga -paikasta.

Jos vierasottelut osoittautuvat jälleen liian suureksi palaksi, on paikka Eurooppa-liigassa realistinen tavoite.

Ihanneavaus

Kokoonpanolista

# PelaajaPositioPelipaikkaIkä
13Sergio RicoMVMaalivahti1.9.1993
1Tomas VaclikMVMaalivahti29.03.1989
3Sergi GomezKPToppari15.3.1993
4Simon KjærKPToppari26.3.1989
6Daniel CarricoKPToppari4.8.1988
21Nicolás ParejaKPToppari19.1.1984
12Jules KoudéKPToppari12.11.1998
14Maximilian WöberKPToppari04.02.1998
20Diego CarlosKPToppari15.03.1993
18Sergio EscuderoVPVasen laitapuolustaja02.09.1989
8Guilherme AranaVPVasen laitapuolustaja14.04.1997
-Sergio ReguilonVPVasen laitapuolustaja2.9.1996
2Sébastien CorchiaOPOikea laitapuolustaja1.11.1990
16Jesús NavasOPOikea laitapuolustaja21.11.1985
2Sébastien CorchiaOPOikea laitapuolustaja1.11.1990
-FernandoPKKPuolustava keskikenttä25.7.1987
10Éver BanegaKKKeskikentän keskusta29.6.1988
17Joan JordanKKKeskikentän keskusta06.07.1994
5Nemanja GudeljKKKeskikentän keskusta16.10.1991
22Franco VázquezHKKHyökkäävä keskikenttä22.02.1989
15Alejandro PozoHKKHyökkäävä keskikenttä22.2.1989
21Oliver TorresHKKHyökkäävä keskikenttä10.11.1994
25Lucas OcamposVHVasen laitahyökkääjä11.7.1994
26Bryan GilVHVasen laitahyökkääjä11.02.2001
8NolitoVHVasen laitahyökkääjä15.10.1986
14Rony LopesOHOikea laitahyökkääjä28.12.1995
-Luuk de JongKHKeskushyökkääjä27.8.1990
7Munas DabburKHKeskushyökkääjä14.05.1992
11Munir El HaddadiKHKeskushyökkääjä1.9.1995

Tuukka Ikkeläjärvi ja Jaakko Perttilä

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää