Teinipojan alkukausi saa Real Madrid -legendat kalpenemaan – ”Tämän takia Rodrygo pelaa”

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Jalkapallokeskiviikon ehdoton nimi oli Rodrygo Goes. Real Madridin brassinuorukainen teki kolme maalia ja syötti yhden, kun Real kukisti Galatasarayn tylyin tennisnumeroin 6-0.

Rodrygo teki kaksi maalia vain kolmen minuutin sisällä jo aivan pelin alkuminuuteilla. Santiago Bernabéun kotiyleisö huusi nuorukaista ampumaan myös rankkaria ensimmäisellä puoliajalla, mutta panenka-spesialisti Sergio Ramos otti kapteenin oikeudella itse vetovastuun. Hattutemppunsa Rodrygo kuitenkin viimeisteli pelin viimeisillä minuuteilla.

Rodrygosta tuli Mestarien liiga -historian toiseksi nuorin hattutempun pelaaja. Hän oli eilen 18 vuotta ja 301 päivää vanha. Nuorempana kolmen maalin iltaa on viettänyt vain Real Madrid -legenda Raúl. Raúl oli ensimmäisen hattutemppunsa aikana 188 päivää nuorempi, tehden silloin kolme maalia Ferencvarosin verkkoon. Kaiken lisäksi Rodrygon hattutemppu oli ”täydellinen”, sillä yksi maaleista syntyi vasemmalla jalalla, yksi oikealla ja yksi päällä.

Rodrygon maalisaldo Real Madridissa on nyt viisi maalia. Niihin hän on tarvinnut ainoastaan kuusi ottelua. Tämäkin on historiallista, sillä kaksi todellista seuralegendaa, Emilio Butragueño ja Raúl tarvitsivat ensimmäiseen viiteen maaliinsa järjestyksessä 11 ja 10 ottelua. Peliminuutteja Rodrygo on saanut näissä peleissä 370. Butragueñon viides maali Realissa syntyi 665 peliminuutin jälkeen, ja Raúlin 586 minuutin jälkeen.

Toki Rodrygo pani ennätyksiä uusiksi muutenkin. Hänestä tuli nuorin Mestarien liigassa maalin tehnyt brasilialainen. Aiemmin ennätystä piti nimissään 19-vuotiaana maalannut PSG-puolustaja Marquinhos.

Realin luotsi Zinedine Zidane antoi Rodrygolle ymmärrettävästi isot kehut ottelun jälkeen.

– Rodrygo osoittaa tasonsa joka kerta, kun saa pelata, ja siksi hän pelaakin. Hänestä voidaan sanoa paljon asioita. Minä sanon vain, että hän on erittäin älykäs ja oppii nopeasti. Olemme häneen erittäin tyytyväisiä, Zidane kehui AS:n mukaan.

– En ole Rodrygosta lainkaan yllättynyt. Tiedämme hänen tasonsa. Nyt hän on saanut pelata kolmessa pelissä, ja on pärjännyt hyvin. Kolme maalia saattoi silti olla vähän yllättävää.

Valmentajalta kysyttiin samalla myös vertailuja Real-legenda ”Buitre” Butragueñoon.

– Näin Emilion pelaavan, mutta myöhemmin. Tiedämme, millaisen uran hän teki Madridissa. Huomasin, että hän puhui Rodrygosta. Tiedämme, että Rodrygo on laatupelaaja ja toivomme, että hän voi tehdä samanlaisen uran Madridissa kuin Emilio.

– Rodrygo osaa vähän kaikkea, mutta ennen kaikkea hän on älykäs. Hän oppii nopeasti, haluaa kehittyä ja on teknisesti todella hyvä.

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS