Real Valladolid – kausiennakko 2019-20: Ronaldon omistamalla seuralla edessä vaikea kausi

© Kuva: Getty Images

Viime kausi

Valladolid nousi viime kaudeksi viimein La Ligaan. Valladolid on Espanjan mittakaavalla suuri ja perinteikäs seura, eikä Valladolid ollut pelannut La Ligassa useampaan vuoteen.

Seura lähti kauteen yhdellä La Ligan historian pienimmistä pelaajabudjeteista. Valladolidin ainoa tavoite oli säilyttää sarjapaikkansa. Ennen kautta se näytti varsin kaukaiselta tavoitteelta, sillä seuran pelaajamateriaali näytti edelleen ennemminkin Segundaan varsin potentiaaliselta joukkueelta kuin pääsarjassa sarjapaikkansa säilyttävään ryhmään.

Alkukausi oli monella tapaa loistava. Valladolid pelasi ennakkoluulotonta jalkapalloa, ja onnistui etenkin pitämään puolustuksensa äärimmäisen tiiviinä. Siitä saa kiittää pitkälti päävalmentaja Sergio Gonzálezia, sillä González eteni puolustus edellä myös Segundassa. Valladolid päästi vain kuusi maalia ensimmäisen kymmenen kierroksen aikana, ja oli vielä marraskuun alussa europaikoilla.

Talvi- ja kevätkausi sujuivat siten, miten sen pitikin sujua sarjanousijalta. Ohut materiaali kärsi loukkaantumisista, eikä joukkue kyennyt luomaan tarpeeksi maalipaikkoja. Maalinteko-ongelmat nousivat pääosaan kevätkaudella. Valladolid teki kevätkauden aikana vain 16 maalia, ja sarjapaikan pelastus jäi täpärälle. Valladolid varmisti sarjapaikkansa toiseksi viimeisellä kierroksella.

Se oli kuitenkin Valladolidin kauden ainoa tavoite, joten paluukausi pääsarjaan oli onnistunut.

Pelaajasiirrot – lähteneet

Moisés Delgado (lp, 25, Racing Santander)

Valladolid lähetti 25-vuotiaan laitapuolustajan lainalle toiseksi korkeimmalle sarjatasolle nousseen Racingin riveihin. Delgado nousi viime kaudella mukaan Valladolidin edustusmiehistöön, mutta pelasi kauden aikana vain kolmessa La Liga -ottelussa. Delgado poistui peliajan perässä Segundaan ja palaa Valladolidiin ensi kesänä.

Borja Fernández (kk, 38, lopetti uransa)

Urallaan kuuden ja puolen vuoden ajan Valladolidia edustanut Borja Fernández lopetti uransa viime kauteen. Konkari oli nostamassa Valladolidia pääsarjaan avainpelaajana, mutta Real Madrid -kasvatti oli viime kaudella varsin pienessä roolissa. Valladolid menetti Borjassa suuren johtajan niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Seuralegenda siirtyi työskentelemään Valladolidin seurajohdossa.

Antonio Domínguez (kk, 26, Algeciras)

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja vietti viime kauden lainalla kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Segunda B:ssä Sabadellin riveissä. Domínguez ei koskaan päässyt näyttämään osaamistaan Valladolidin edustusmiehistössä, ja niin ikään kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Algeciras solmi Domínguezin kanssa sopimuksen.

Pelaajasiirrot – saapuneet

Sandro Ramírez (kh, 24, Everton)

Sandro saapui Valladolidiin vahvistamaan seuran hyökkäystä. Sandro nousi toden teolla jalkapallomaailman tietoisuuteen kaudella 2016-17, jolloin kärki teki Málagan riveissä komeat 14 sarjamaalia.

Hyökkääjä sai siirron Evertoniin, jonka jälkeen ura on mennyt pahasti alaspäin. Nuoresta iästään huolimatta Sandro on ollut jo pidemmän aikaa hakoteillä. Sandro on tehnyt viimeisimmän maalinsa marraskuussa 2017. Siitä on aikaa reilusti yli puolitoista vuotta. Sen välisenä aikana Sandro on pelannut yli 45 ottelua ilman tehtyä maalia.

Sandro sai viime kaudella todellisen mahdollisuuden näyttää osaamistaan Real Sociedadissa, mutta maaleja ei syntynyt. Kärki sai kevätkaudella paljon peliaikaa, mutta se ei näkynyt maalitilastoissa, eikä Real Sociedad halunnut jatkaa lainasopimustaan.

Nyt Sandro on entistä pienemmässä seurassa, eikä mikään vakuuta siitä, että hyökkääjälle olisi luvassa avauskokoonpanon paikkaa. Sandron on saatava ura uudestaan nousuun, ja nyt alkaa olla viimeinen paikka. Enempää mahdollisuuksia Sandro tuskin saa.

Pablo Hervías (ol, 26, Eibar)

Hervías palasi Valladolidin riveihin. Kuva: Getty

Valladolid maksoi Hervíasista miljoona euroa Eibarille. Oikea laituri kärsi viime kaudella vakavasta polvivammasta, joka piti baskin loppukauden sivussa. Hervíasin odotetaan palaavan pelikuntoon juuri ennen kuin kausi potkaistaan käyntiin.

Eibarin lisäksi muun muassa Real Sociedadia ja Osasunaa edustanut Hervías kykenee pelaamaan myös vasemmalla laidalla ja tuo päävalmentaja Sergiolle siten enemmän valinnanvaraa.

Javi Sánchez (kp, 22, Real Madrid Castilla)

Valladolidin omistaja Ronaldo käytti suhteitaan hyväkseen ja onnistui saamaan viime kaudella Real Madrid Castillassa säväyttäneen Javi Sánchezin lainalle Valladolidiin.

Ulottuva toppari pelasi viime kaudella viidessä ottelussa Real Madridin edustusjoukkueessa. Kausi sujui kuitenkin pääosin Castillan paidassa. Hyppy kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta pääsarjaan on valtava. Taistelee avauskokoonpanon paikasta, ja todennäköisesti nousee varsin nopeasti avaukseen.

Federico Barba (kp, 25, Chievo Verona)
Jorge de Frutos (ol, 22, Real Madrid Castilla)
Marcos de Sousa (kh, 22, Guaratinguetá)

Tiesitkö

Valladolid joutui toukokuussa valtavan mediahuomion kohteeksi. Kuusi seuran pelaajaa olivat hävinneet väitetysti tahallaan Valencialle rahaa vastaan. Pelaajille rahaa tarjonnut Carlos Aranda on parhaillaan oikeudessa tapauksen johdosta.

Valmennus

Nimetöntä joukkuetta luotsasi varsin nimetön valmentaja. Sergio González oli valmentanut vain kerran aiemmin uransa aikana La Ligassa. Sergio luotsasi Espanyolia puolentoista kauden ajan ja pesti päättyi kesken kauden potkuihin.

Sergio González on tehnyt Valladolidissa loistavaa työtä. Kuva: Getty

42-vuotias Sergio teki Valladolidin peräsimessä hienoa työtä ennen sarjanousua. Sergio saapui Valladolidiin kaksi kuukautta ennen sarjan päättymistä, kun Valladolid oli ollut viimeiset ottelut pohjamudissa. Sergio nosti seuran nousukarsintoihin ja sitä kautta takaisin La Ligaan useamman vuoden tauon jälkeen.

Pitkälti pelaajiensa vuoksi vastahyökkäysjalkapalloa pelannut Sergio joutui sopeutumaan La Ligaan heikolla pelaajamateriaalilla. Sergio on muuntautumiskykyinen valmentaja. Luotsi muutti formaatiotaan huomattavasti Valladolidin noustua La Ligaan. Segundassa Valladolid puolusti tiiviisti, mutta oli silti hyökkäysvoimainen joukkue. La Ligassa Sergio muutti pelitapaansa – varsin odotetusti – muutamaa astetta puolustavammaksi ja se toimi.

Valladolid sai napattua elintärkeitä voittoja ja tasapelipisteitä alkukaudesta, jolloin seura keikkui jopa europaikoilla. Kevätkausi sujui odotetusti astetta heikommin, mutta Valladolid varmisti sarjapaikkansa kierros ennen loppua.

Se on tuolla pelaajamateriaalilla ja budjetilla täyden kympin suoritus.

Tärkein pelaaja – Fernando Calero

Fernando Calero on Valladolidin ainoa huippulaadukas pelaaja.

23-vuotias toppari nousi viime kaudella jalkapalloa seuraavien tietoisuuteen. Calero oli suurenmoisessa roolissa, kun Valladolid onnistui kuin onnistuikin säilyttämään sarjapaikkansa.

Calero ei ole toppariksi järin kookas, mutta korvaa sitä nopeudellaan ja etenkin teknisillä taidoillaan. Calero on pallollisesti hyvin laadukas toppari, joka

Calero on tottunut pysäyttämään supertähtiäkin. Kuva: Getty

kykenee avaamaan peliä alhaalta, eikä pallo polta jalassa.

Calero on Valladolidin puolustuksen johtohahmo. Calerolla on varmasti ottajia suuremmissakin seuroissa, mutta Valladolid ei luonnollisesti luovu tähdestään halvalla. Mediatietojen mukaan Calero saattaa siirtyä vielä ennen kauden alkua Espanyoliin. Se olisi suorastaan kammottava uutinen Valladolidille.

Arvio

Sija: 18

Valladolid säilyi kuin säilyikin viime kaudella. Nyt edessä on uusi kausi, eikä pelaajamateriaali ole parantunut käytännössä ollenkaan.

Puhtaasti pelaajamateriaalia katsoessa voi jopa todeta, että sarjaan nousseiden Granadan ja Osasunan materiaalit ovat samalla tasolla tai jopa parempia, vaikkeivät nekään herätä seuran omissa kannattajissa ilon tunteita. Se kertoo paljon Valladolidista.

Seuralla oli mahdollisuus parantaa joukkuettaan kesällä. Viime kauden säilymisestä Valladolid saa käytännössä kiittää valmentajaansa Sergiota, eikä ainoastaan pelaajamateriaaliaan. Onnistuuko pelaajamateriaali toista kautta putkeen säilyttämään sarjapaikkansa vastoin odotuksia?

Valladolid on putoamistaistelussa läpi kauden. Jos Sergio saa jälleen pelaajamateriaalistaan kaiken ja enemmänkin irti, voi seura säilyä. Eri asia onkin, kuinka todennäköistä on, että salama osuu kahdesti samaan paikkaan.

Ihanneavaus

Kokoonpanolista

# PelaajaPositioPelipaikkaIkä
1Jordi MasipMVMaalivahti03.01.1989
13RobertoMVMaalivahti10.2.1986
5Javi SánchezKPToppari14.3.1997
24Joaquín FernándezKPToppari31.5.1996
4Kiko OlivasKPToppari21.08.1988
6Bruno GonzálezKPToppari24.5.1990
22Nacho MartínezVPVasen laitapuolustaja07.03.1989
3Raúl CarneroVPVasen laitapuolustaja30.4.1989
-AntoñitoOPOikea laitapuolustaja24.12.1987
2Luis PérezOPOikea laitapuolustaja4.2.1995
17Javi Moyano (C)OPOikea laitapuolustaja23.02.1986
-LuismiPKKPuolustava keskikenttä5.5.1992
14Rubén AlcarazKKKeskikentän keskusta01.05.1991
20Fede San EmeterioKKKeskikentän keskusta16.03.1997
21MíchelKKKeskikentän keskusta29.07.1988
8Kike PérezKKKeskikentän keskusta14.2.1997
-El HacenKKKeskikentän keskusta31.12.1997
-Álvaro AguadoHKKHyökkäävä keskikenttä1.5.1996
19Toni VillaVHVasen laitahyökkääjä07.01.1995
23Waldo RubioVHVasen laitahyökkääjä17.08.1995
10Óscar PlanoOHOikea laitahyökkääjä11.02.1991
12Fabián OrellanaOHOikea laitahyökkääjä27.1.1986
11Pablo HervíasOHOikea laitahyökkääjä08.03.1993
9Shon WeissmanKHKeskushyökkääjä14.2.1996
7Sergi GuardiolaKHKeskushyökkääjä29.05.1991
-Marcos AndréKHKeskushyökkääjä20.10.1996
18Sekou GassamaKHKeskushyökkääjä6.5.1995
-Chris RamosKHKeskushyökkääjä18.1.1997

Tuukka Ikkeläjärvi
Twitter: https://twitter.com/tuukka_21


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.