Kolme hylättyä maalia eivät Real Madridia pysäyttäneet – Karim Benzema jatkoi uskomatonta putkeaan

© Kuva: Getty Images

Real Madrid nousi ainakin hetkellisesti La Ligan sarjataulukon toiselle sijalle, kun se voitti Eibarin kotikentällään 2-0-lukemin lauantai-iltapäivänä.

Los Blancosin maalitykki Karim Benzema jatkoi siitä, mihin ennen maaliskuun maajoukkuetaukoa jäi ja venytti maaliputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

Benzema karkasi jo kolmannella minuutilla läpiajoon Eibar-puolustajan harhapassin ansiosta, mutta Marko Dmitrovic piti ranskalaishyökkääjän laukauksen ulkona.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Benzema puski pallon sisään Marcelon keskityksestä, mutta osuma hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen. Benzema oli ehtinyt linjan väärälle puolelle, kun brassipuolustaja lähetti keskityksensä kohti takatolppaa.

21. minuutilla Real Madrid kävi jälleen lähellä pelin avausmaalia. Marco Asensio latasi kovan kierrelaukauksen Lucas Vazquezin hankkimasta vapaapotkusta, mutta se kimposi yläriman kautta selville vesille.

37 minuutin pelin kohdalla Real Madrid luuli menneensä taas johtoon, ennen kuin VAR-tarkastus toi valkopaitojen tuuletukset päätökseen.

Oikealta laidalta vapautettu Vazquez tiputti pallon takaviistoon Iscolle, joka tinttasi matalan laukauksen kohti Eibarin maalia. Asensio ohjasi sen kuitenkin paitsioasemasta kantapäällään sisään, eikä osumaa voitu hyväksyä.

Real Madrid ei tästäkään tuomiosta lannistunut, vaan jatkoi yrittämistä. Neljä minuuttia ennen puoliaikavihellystä se viimein saikin ansaitsemansa palkinnon.

Casemiro teki tärkeän syötönkatkon keskikentällä, huomasi Asension aikaisen juoksun kohti Eibarin puolustuslinjaa ja lähetti espanjalaisen läpiajoon. Dmitrovic riensi tolppiensa välistä reilusti vastaan, mutta ei pystynyt pysäyttämään Asension tarkkaa laukausta vasempaan takakulmaan.

Maali oli Asension kolmas hänen kolmeen edelliseen otteluunsa. Sen myötä tauolle mentiin Real Madridin 1-0-johdossa.

Toisella puoliajalla olosuhteet muuttuivat kuitenkin haastaviksi, kun sadepilvet piirittivät Estadio Alfredo Di Stéfanon.

Tunnin kohdalla kova sadekuuro oli yllättää Thibaut Courtois’n, kun Vazquezin syöttö kohti belgialaisvahtia oli valua märkää kenttää pitkin omaan maaliin. Courtois ehti kuitenkin siivoamaan pallon tiehensä maaliviivan tuntumasta, ja Real piti johtoasemastaan kiinni.

70. minuutilla Real Madrid sai pallon jo neljättä kertaa Eibarin maaliin, kun Casemiron laukaus rangaistusalueen reunalta upposi komeasti oikeaan alakulmaan. Tälläkin kertaa maali jouduttiin hylkäämään paitsion vuoksi.

Hetkeä myöhemmin Real Madrid kuitenkin tappoi pelin, kun Benzema puski Viniciuksen keskityksen sisään pelin 73. minuutilla.

Maali oli huippuvireisen 33-vuotiaan 18. tämän kauden La Ligassa. Edelliseen seitsemään otteluun hän on takonut häikäisevät yhdeksän maalia.


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille