Siirtoikkuna oli ja meni, ja La Ligan osalta yksi asia pistää erittäin poikkeuksellisena silmään. Real Madrid ei tehnyt koko siirtoikkunassa ainuttakaan uutta hankintaa – ei galacticoja, mutta ei sen paremmin pienempiäkään kiinnityksiä.

Real kyllä kevensi palkkakuormitustaan luopumalla muun muassa Gareth Balesta ja James Rodríguezista, mutta muuten seurassa oltiin niin tyytyväisiä kokoonpanoon, ettei vahvistuksia kaivattu näiden tilalle. Nykyiselläkin joukkueella irtosi heinäkuussa La Ligan mestaruus (Balella ja Jamesilla lähes olematon rooli loppukaudesta), joten pelaajistokin antoi suostumuksensa sille, ettei vahvistuksia hankita.

Kolme pelaajaa toki palasi Real Madridiin lainapesteiltään: Martin Ødegaard palasi Real Sociedadista, Andryi Lunin Real Oviedosta ja Álvaro Odriozola Bayern Münchenistä. Sen paremmin sopimuksenalaisia tai sopimuksettomia kokonaan uusia pelaajia ei seuraan saapunut kuitenkaan yhtään.

Historiassa saadaan mennä peräti 40 vuotta taaksepäin, aina kesään 1980, kunnes löytyy edellinen kesän siirtoikkuna, jolloin Real Madrid ei tehnyt yhtään pelaajahankintaa. Lähimmäksi tämänvuotista nollakulutusta Real pääsi viimeksi vuonna 2016, jolloin Juventuksesta 30 miljoonalla eurolla hankittu Álvaro Morata oli seuran ainoa hankinta.

ESPN FC

@ESPNFC
This is the first time in 40 years that Real Madrid didn't make a single signing in the summer transfer window.

Vuosi 1980 oli Real Madridissa sikäli poikkeuksellinen, että Realin kakkosjoukkue Castilla eteni sensaatiomaisesti Copa del Reyn finaaliin pudottaen matkallaan Real Sociedadin, Athletic Bilbaon ja Sporting Gijónin. Loppuottelussa vastaan asettui Real Madridin ykkösjoukkue, joka peittosi reservit maalein 6-1.

Tuolloin Real Madridin seura- ja valmennusjohto lupasi, että joukkuetta täydennetään vain seuran omilla lahjakkuuksilla, vaikka Real Madridin kapteeni Pirri lähtikin samana kesänä meksikolaiseen Pueblaan. Edellisenä kesänä, vuonna 1999, Real Madrid oli tehnyt seurahistoriansa suurimman hankinnan maksettuaan West Bromwichille yli 200 miljoonaa pesetaa Laurie Cunninghamista.

[readmore from=Real-Madrid]

Kaudella 1980-1981 Real Madrid oli erittäin lähellä voittaa sekä La Ligan että Euroopan Cupin, mutta kumpikin mestaruus valui dramaattisesti käsistä aivan loppuhetkillä. Huono edellisestä hankinnattomasta kaudesta ei kuitenkaan missään tapauksessa tullut.

Jos 40 vuoden takainen hiljainen siirtoikkuna selittyi reservijoukkueen hienolla menestyksellä, on tänä vuonna selityksenä ennen kaikkea koronapandemian aiheuttama säästökuuri. Koronakriisi on iskenyt Real Madridiinkin ankarasti, ja seura valitsikin tästä syystä säästäväisen ja järkevän linjan. Juuso Sallinen käsitteli Real Madridin siirtoikkunaa ja siinä tehtyjä ratkaisuja tässä näkökulmatekstissään.